AutoRai

Prijzen MINI John Cooper Works bekend

(3/28/2008)
Na de wereldpremière in Genève maakt MINI de prijzen van de nieuwe MINI John Cooper Works en de MINI John Cooper Works Clubman bekend. De MINI John Cooper Works zal vanaf augustus voor 38.250 euro bij de dealers staan en de MINI John Cooper Works Clubman voor 40.550 euro.

Beide modellen zijn uitgerust met een 1.6 viercilinder benzinemotor, die dankzij een Twin Scroll turbolader en directe injectie een vermogen van maar liefst 155 kW/211 pk ontwikkelt. Het maximale koppel van 260 Nm is beschikbaar tussen 1.850 en 5.600 tpm. Met een overboost-functie kan het koppel bovendien tijdelijk worden verhoogd tot 280 Nm. Hiermee sprint de MINI John Cooper Works in slechts 6,5 seconden naar 100 km/u. De MINI John Cooper Works Clubman heeft dezelfde specificaties en sprint in slechts 6,8 seconden naar 100km/u. Beide modellen hebben een topsnelheid van 238 km/u.

Niet alleen de motoren van de MINI John Cooper Works en de MINI John Cooper Works Clubman zorgen voor een echte racebeleving. Beide modellen zijn standaard voorzien van uitgebreide motorsport techniek: exclusieve lichtmetalen velgen van een bijzonder licht gewicht, een extreem high performance remsysteem, een nieuw uitlaatsysteem, evenals de aangepaste handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze technieken zijn in nauwe samenwerking ontwikkeld met de MINI John Cooper Works CHALLENGE, de raceversie die wordt ingezet tijdens de races van de MINI CHALLENGE 2008.