Gemeente Oisterwijk

bij restaurants in Oisterwijk
28-03-2008
Handhavingsestafette bij restaurants in Oisterwijk

Handhavingactie maart 2008

Op woensdag 26 maart 2008 hebben de gemeente Oisterwijk, politie, brandweer en waterschap de Dommel een gezamenlijke handhavingsestafette gehouden. Tijdens deze actie zijn Oisterwijkse restaurants onaangekondigd gecontroleerd. Hierbij is gekeken of ze voldeden aan de regels die gelden op het gebied van milieu, gebruiksveiligheid, bouw en afvalwaterbeheer.

Veiligheid en gezondheid

Via dit soort onaangekondigde controles hopen de organisaties ongewenste zaken vóór te zijn en vroegtijdig zicht te hebben op overtredingen. Illegale situaties kunnen dan snel hersteld worden, met als doel de veiligheid en gezondheid van inwoners en bezoekers te beschermen.

Resultaten

In totaal zijn er 15 bedrijven bezocht. Ze werkten allemaal volledig mee aan de controle. Er zijn daarbij 72 overtredingen geconstateerd. De meest voorkomende overtreding was dat niet voldaan werd aan de brandveiligheidseisen. Overige overtredingen betroffen het niet tijdig reinigen van vetafscheiders en onjuiste opslag van gevaarlijke stoffen. Twee overtredingen waren zo ernstig dat de politie een proces-verbaal opmaakt. De andere bedrijven krijgen de kans om de overtredingen de komende weken ongedaan te maken.

Vervolg

De komende tijd volgt een hercontrole. Voor bedrijven die hun overtredingen dan niet ongedaan gemaakt hebben, worden alsnog handhavingsmaatregelen getroffen.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon