Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Raad stemt in met Parkeernota

28 maart 2008

-
Sandra Hirs
De stadsdeelraad van De Baarsjes stemde afgelopen dinsdag in met de Parkeernota 2008-2013. In die nota staat onder meer dat het stadsdeel de komende jaren zal onderzoeken op welke locaties in De Baarsjes parkeergarages kunnen worden gebouwd. In het Programakkoord is immers afgesproken dat er vijfhonderd ondergrondse parkeerplekken in het stadsdeel bij moeten komen.

De discussie in de deelraad spitste zich afgelopen dinsdag toe op de hoeveelheid te onderzoeken parkeergarages. De portefeuillehouder stelde in de Parkeernota in eerste instantie voor om op drie plekken te bekijken of een parkeergarage mogelijk is: onder het middenplantsoen of de rijweg bij de Willem de Zwijgerlaan, onder het Jan Maijenplein en onder de Admiralengracht Noord. Later kwamen daar nog twee locaties bij: onder het Balboaplein en onder het carré Antillenstraat.

GroenLinks vond het dinsdag tijdens de raadsvergadering niet uit te leggen aan bewoners dat er twee locaties bij zijn gekomen. Het stuk is immers al in de inspraak geweest en toen konden bewoners hun mening niet geven over de twee laatste onderzoekslocaties. PvdA, VVD en D66 vonden het echter goed dat er twee locaties bij zijn gekomen. Het gaat volgens die partijen namelijk alleen om een onderzoek. Als uit het onderzoek blijkt dat een locatie voor een parkeergarage niet haalbaar is, kan gemakkelijk op een alternatief worden teruggegrepen. PvdA, VVD en D66 stemden in met de Parkeernota, GroenLinks stemde tegen.

Overigens zal in de bouwkundige onderzoeken naar de komst van parkeergarages ook worden bekeken of op die plekken fietsenstallingen kunnen komen.
Reageer