Gemeente Harlingen

Wadden Experience centrum in Harlingen?
28-3-2008
De gemeente Harlingen onderzoekt op dit moment of een Wadden informatiecentrum aan de Westerzeedijk haalbaar is. Harlingen is daar volgens burgemeester P. Scheffer de meest geschikte locatie voor. Immers de ligging aan het Wad maakt dat de Friese havenstad dé plek is waar toeristen, wetenschappers het Wad kunnen beleven. Komende generaties moeten via kennisoverdracht, maar ook door het te beleven, het Wad leren kennen en waarderen. De Waddenzee verdient het om op een uitstekend bereikbare plaats een Waddencentrum van formaat te hebben. De Waddenzee is immers een van de grootste natuurgebieden van Europa dat waarschijnlijk over enige tijd op de Werelderfgoedlijst komt te staan waardoor een nieuwe toeristenstroom op gang komt.

Naast de beleving van de Wadden zou het centrum ook vele innovatieve en duurzaamheidgerichte initiatieven en proeven op het gebied van energie, blue energy, bio-mass-energie, waterbeheer, klimaatbeheer kunnen laten zien. Hierdoor zal begrip en draagvlak bij de Nederlandse bevolking groter worden.
De komende maanden gaat de gemeente samen met verschillende partijen om tafel om te kijken of het "Wadden Experience centrum" haalbaar is.