Bureau Verkeershandhaving


Vijftig inhalers bekeurd op A67

28 maart 2008

Tijdens een speciale controle op het vrachtverkeer, heeft de verkeerspolitie van het KLPD donderdag 27 maart 2008 vijftig vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor het negeren van het inhaalverbod op de A67 tussen Someren en Eersel. Twee chauffeurs kregen een rijverbod omdat ze te kort hadden gerust.

Extra toezicht
Deze controle maakte deel uit van het extra toezicht op de A67, die bedoeld is om de verkeersveiligheid op deze weg naar een hoger niveau te tillen. De A67 is extra gevaarlijk omdat er veel vrachtwagens rijden. Regelmatig zorgen die vrachtwagens voor brokken, zoals bijvoorbeeld dinsdagmorgen het geval was, toen bij knooppunt Leenderheide drie vrachtwagens op elkaar botsten. De chauffeurs bleven ongedeerd.

Opvallende surveillances
In de afgelopen twee weken zijn 234 bestuurders tijdens opvallende surveillances bekeurd voor uiteenlopende overtredingen. Onjuist inhalen, niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de maximum snelheid waren hierbij de meest in het oog springende overtredingen.

Onopvallende surveillances
Via de onopvallende videosurveillances zijn daarnaast bijna 400 bekeuringen uitgedeeld, deels voor overtredingen uit de Ergernis Top Tien, deels voor andere overtredingen. Onder de overige overtredingen kwamen onvoldoende afstand houden en niet handsfree bellen het meeste voor.

Alcohol
Ruim 900 bestuurders ondergingen deze twee weken in het kader 'stoppen is blazen' een blaastest. Vier bestuurders hadden teveel gedronken. Zij kregen naast een proces-verbaal een rijverbod opgelegd.