Gemeente Medemblik

Gemeentenieuws 27 maart

Onderzoek naar realisatie multifunctioneel centrum Nibbixwoud

Er komt een nader onderzoek naar realisatie van een multifunctionele dorps- en buitenaccommodatie in Nibbixwoud. Dat kan onderdak bieden aan functies op het gebied van onder meer verenigingen, welzijn en commercie. Een en ander maakt deel uit van een plan van aanpak rond centrumvoorzieningen in Nibbixwoud. Dat wordt geconcretiseerd in een Programma van Eisen (PvE), dat vóór komende zomer gereed moet zijn.

Het plan van aanpak wordt maandag 14 april besproken met de dorpsraad Nibbixwoud en de Podiumgroep. Aanleiding is het feit dat in Nibbixwoud sprake is van een aantal knelpunten rond accommodaties. Zo is er, sinds het Wapen van Nibbixwoud een andere functie heeft gekregen, gebrek aan goede verenigingsaccommodaties. Ook liggen diverse functies en voorzieningen over de kern verspreid en laat de staat van de gebouwen te wensen over.

Vitaal en leefbaar
De plannen passen in de visie van gemeente Medemblik om de kernen (de gemeente telt er dertien) zo vitaal en leefbaar mogelijk te houden.

Portefeuillehouder: Joop Posma

---

WonenPlus opent servicepunt in Wognum

Donderdag 3 april 2008 opent WonenPlus aan de Kerkstraat 36 A in Wognum haar derde servicepunt in de gemeente Medemblik. In Abbekerk en Medemblik zijn de servicepunten al langer in gebruik. Jan Entius (verantwoordelijk wethouder gemeente Medemblik), Ria van Hille (Stichting HulpCentrum Wognum) en Andrea van Langen (directeur Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland) tekenen gezamenlijk voor de opening. Dit gebeurt om 14.00 uur. Pers is hierbij van harte welkom. Er is ook een open huis van 13.30 tot 16.00 uur.

WonenPlus is een aanvullende dienstverlening voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken die in hun eigen vertrouwde omgeving ouder willen worden. Op het servicepunt van WonenPlus werken vrijwilligers. Die weten de weg naar aanvullende diensten en zorg. Of het nu gaat om kleine klusjes in de woning en in de tuin, het thuisbezorgen van boodschappen en maaltijden, woningaanpassingen, personenalarmering of het invullen van formulieren.

Huisbezoek
Het afleggen van een huisbezoek is ook mogelijk. Belangstellenden kunnen dit aangeven bij het servicepunt. WonenPlus is elke werkdag open van 9.30 tot 11.00 uur.

Portefeuillehouder: Jan Entius

---


1e Arhi-besluit herindeling Wervershoof, Andijk en Medemblik

De raden van de gemeenten Wervershoof, Andijk en Medemblik hebben op donderdag 20 maart 2008 het herindelingsontwerp tot samenvoeging van de gemeenten Wervershoof, Andijk en Medemblik vastgesteld.

Het ontwerp bestaat uit een raadsbesluit, een herindelingsontwerp met toelichting en een kaart, vergezeld van een raadsvoorstel.

Ter inzage
Het herindelingsontwerp ligt vanaf vrijdag 28 maart 2008 gedurende acht weken ter inzage op de drie gemeentehuizen. Gedurende deze periode kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken aan de onderscheiden colleges van burgemeester en wethouders.
---

Feestelijke aftrap Doe Medemblik en Meer

Zaterdag 5 april is de feestelijke aftrap van het nieuwe culturele programma Doe Medemblik en Meer. Drumband en fanfare Ons Genoegen uit Wognum zorgt voor het muzikale startschot. Het gezelschap vertrekt om 11.30 uur vanaf MFC De Muiter (Admiraliteitsweg 2 in Medemblik) voor een rondgang door Medemblik. Een half uur later verrichten de wethouders Geri Kroezen (Andijk), Ria Wilms (Wervershoof) en Jan Entius (Medemblik) de officiële opening.

Aansluitend verzorgt het fanfareorkest uit Wognum een spetterend optreden in de theaterzaal van De Muiter. Voor kinderen wordt er een ballonnenwedstrijd gehouden en vertonen een steltloper en een ballonnendraaier hun kunsten.

Muziek en theater
Daarna barst op diverse locaties en Medemblik, Wervershoof en Andijk het programma los. Zowel op zaterdag als zondag. Tientallen verenigingen en organisaties verzorgen gratis optredens op bijzondere en historische locaties. Onder het thema muziek en theater zijn bijvoorbeeld optredens van ballet, koren, theater, djs, fanfare en verhalenvertellers.
Er volgen nog andere themaweekeindes op 7-8 juni (Taal en Poëzie), 6-7 september (Culinair en Platteland) en 4-5 oktober (Historie).

Doe Medemblik en Meer is onderdeel van Medemblik en Meer, een samenwerking tussen de gemeenten Medemblik, Andijk en Wervershoof en culturele en toeristische instellingen. Doelen zijn onder meer stimuleren van samenwerking tussen verenigingen en versterken van cultuurhistorisch toerisme. Ander onderdeel is Kijk Medemblik en Meer, een bordenroute door dit deel van West-Friesland. Doe Medemblik en Meer is mede mogelijk gemaakt door Idema Grafimedia. Meer informatie op www.medemblikenmeer.nl.

Portefeuillehouder: Jan Entius

---

B&W-besluitenlijst

Ter informatie is de B&W-besluitenlijst van 18 maart jl. bijgevoegd.
---

Activiteitenkalender


- 28 30 maart:

viering 100 jaar MFC,
MFC-terrein, Almereweg 44, Medemblik.


- 3 april:

opening Servicepunt WonenPlus,
13.30 16.00 uur, Kerkstraat 36, Wognum.

- 5-6 april:

Doe Medemblik en Meer,

diverse locaties in Medemblik, Wervershoof en Andijk.
---