Politie Zuid-Holland-Zuid

27/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 28-03-2008 o Persberichten district II

MEISJE AANGEHOUDEN (vervolgbericht 25 maart j.l) SLIEDRECHT Het 16-jarige meisje dat op maandagavond 24 maart onwel werd door overmatig drankgebruik, is op woensdag 26 maart door de politie aangehouden op haar woonadres in Sliedrecht. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de inbraak in en diefstal uit een pand aan de Merwestraat. Ze werd woensdagmiddag verhoord op het politiebureau waarna ze eind van de middag weer in vrijheid werd gesteld. Haar lichamelijke gezondheid is naar omstandigheden goed. De politie hield eerder al drie jongens van 15 en 16 jaar (2) uit Sliedrecht aan op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak en diefstal. Er werd in het pand drank gestolen en vernielingen aangericht. De drie werden na twee nachten cel ook op woensdagmiddag 26 maart weer op vrije voeten gesteld. De politie zet het onderzoek voort.
Politieagenten kregen die bewuste maandagavond 24 maart een melding om te gaan naar een leegstaand bedrijfspand aan de Gantelweg omdat er een meisje onwel was geworden. Het 16-jarige meisje uit Sliedrecht bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht. Daar bleek dat zij een alcoholpromillage had van 2,7. In het pand troffen de agenten lege en volle bierflesjes en een stukgegooide wodkafles aan. Een van de jongens verklaarde dat hij de drank had gevonden. Na onderzoek bleek dat de drank was gestolen uit het bedrijf aan de Merwestraat. Door de eigenaar van het pand is aangifte gedaan van vernieling, inbraak en diefstal.

WINKELDIEF IN DE KRAAG GEVAT
LEERDAM De politie heeft op woensdagmiddag 26 maart een 38-jarige man uit Nieuwegein aangehouden in de Nijverheidsstraat. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal. De dief stal in een winkel aan het Loosdorp overhemden met een totaalwaarde van 450 euro. De diefstal werd opgemerkt door een beveiliger in de winkel. Na het passeren van de kassa gingen de alarmpoortjes af en werd de man verzocht mee terug te gaan de winkel. Hij weigerde te laten zien wat hij onder zijn jas had en rende weg richting de roltrap. Personeel ging er achter aan en wist de man in de kraag te vatten. Hij bedreigde daarop het personeel met een stalen stok van een parasol. De politie rekende hem in. Op het bureau bekende hij de diefstal. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT De politie heeft op woensdagavond 26 maart een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden in een woning in de Sperwerstraat in Sliedrecht. De politie kreeg de melding dat er sprake zou zijn van trammelant in het huis. De verdachte zou zijn ex-vriendin (24) hebben geslagen toen zij hem verzocht de woning te verlaten vanwege zijn gedrag. Dit deed hij niet waarop een en ander escaleerde. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield. Onderweg naar het politiebureau was de verdachte zeer agressief en moest op het bureau door meerdere agenten onder controle worden gebracht. Hij is ingesloten.