Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 27 maart

* OVERVAL KAPSALON
ROTTERDAM - De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een kapsalon aan de Nieuwe Binnenweg. Twee mannen kwamen woensdagochtend rond negen uur de zaak in en bedreigden de kapper met een mes. Met een geldbedrag gingen de overvallers er vandoor. Het opsporen van overvallers heeft de hoogste prioriteit bij de politie Rotterdam-Rijnmond. Dankzij de inzet van vele politiemensen in het grote opsporingsonderzoek heeft de politie inmiddels 70 verdachten van overvallen aangehouden.


* OVERVAL IN EEN WONING
BERGSCHENHOEK - De recherche is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een woning aan de Mozartlaan. Een aantal nog onbekende mannen was rond negen uur de woning binnen gedrongen en bedreigde de bewoner en zijn zoon met een wapen. De daders gingen met een onbekende buit er vandoor. Naar de daders wordt een onderzoek ingesteld.


* FIETSER OVERLEDEN NA AANRIJDING
VLAARDINGEN - Een 88-jarige man uit Vlaardingen is woensdagochtend overleden na een aanrijding op de Burgemeester Pruissingel. De 88-jarige fietser werd kort voor het middaguur aangereden door een betonvrachtauto bestuurd door een 25-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer raakte bekneld en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie heeft de bestuurder aangehouden en meegenomen voor nader verhoor. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.


* ALGEMENE VERKEERSCONTROLE
MAASSLUIS - Woensdag 26 maart is tussen half drie en vier uur 's middags verkeerscontrole gehouden. Totaal werden 35 voertuigen gecontroleerd waarbij in 8 gevallen een bekeuring werd uitgeschreven. Een aantal daarvan was omdat geen rijbewijs getoond kon worden en ook voor het niet dragen van de autogordel.


* HUISELIJK GEWELD
MAASSLUIS - Problemen in de relatiesfeer waren de oorzaak dat een 27-jarige man amok maakte in de Asserdreef in Maassluis. Woensdagavond uitte hij verschillende bedreigingen aan het adres van zijn ex-partner en zette zijn verbale bedreigingen kracht bij door op de deuren en de ramen te bonken. Toen de politie ter plaatse kwam om te bemiddelen was de man in eerste instantie niet bereid om mee te werken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* INBRAAK IN SPORTCOMPLEX
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Woensdagmiddag om ongeveer vier uur is in het clubhuis van een handbalvereniging aan de Groenendaal ingebroken. De toegangsdeur bleek ontwricht. Na onderzoek door de politie bleek dat er een aantal sleutels uit het pand was verdwenen en de daders hadden een kraan opengezet waardoor er wateroverlast in het clubhuis ontstond. Later die middag kreeg de politie opnieuw een melding op hetzelfde adres. Ditmaal hadden twee jongens geprobeerd in het clubhuis binnen te komen met de sleutels die bij de eerdere inbraak waren meegenomen. De twee, een 16-jarige Lekkerkerker en een 15-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel, zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEROVING EN BEDREIGING

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft woensdagmiddag een 32-jarige Rotterdammer gearresteerd na een beroving en een bedreiging. Een 60-jarige Rotterdammer op een scootmobiel werd rond half vier op de 's-Gravendijkwal beroofd van zijn boodschappentas. Hierbij prikte de verdachte met een paraplu in het lichaam van het slachtoffer. Een getuige, een 32-jarige Rotterdammer, sprak de verdachte aan en werd door hem bedreigd met een mes. Politiepersoneel stelde na de melding direct een onderzoek in en arresteerde dankzij het opgegeven signalement de verdachte op de Nieuwe Binnenweg. Hij verzette zich tijdens de aanhouding en bedreigde een agent. De Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* ANPRCONTROLE
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie en het district De Eilanden hebben woensdagmiddag in samenwerking met personeel van de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de Curieweg. Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van het ANPR-systeem (automatische kenteken herkenningssysteem). De politie schreef 42 bekeuringen uit voor onder meer rijden tijdens schorsing van het rijbewijs in verband met medische achtergrond, rijden zonder rijbewijs (waarvan een persoon voor de vierde keer werd aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen.), overbelading, mobiel telefoneren tijdens het autorijden, verlopen APK, scherpe uitstekende delen en gebreken aan de auto. Tevens inde de politie voor ruim 3500 euro aan achterstallige boetes. De belastingdienst nam 12 voertuigen in beslag waarvan 8 direct afgevoerd werden. Bij een normale verkeerscontrole wordt iedere auto die passeert gecontroleerd. Met ANPR worden alleen de bestuurders van voertuigen waar mogelijk iets mis mee is aan de kant gezet. Deze gerichte controles zijn niet alleen publieksvriendelijk, maar door de informatiegerichte werkwijze ook efficiënt waardoor minder politie inzet nodig is.


* MAN DOOR HOND GEBETEN
ROTTERDAM - Woensdag, vroeg in de avond, is op het metrostation aan de Gerdesiaweg in Rotterdam een man in zijn buik, bovenbeen en hand gebeten door een hond. De aanleiding daartoe is onduidelijk. Na het voorval is de eigenaar met de hond weggerend. Het slachtoffer is in eerste instantie opgevangen door personeel van RET en later overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. Later op de avond herkende personeel van de RET de man toen hij zich, overigens zonder hond, ophield op metrostation Beurs in het centrum van de stad. Voordat de politie ter plaatse kwam werd één van de RET-mdewerkers nog door de man geslagen. De politie heeft de 36-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek naar het voorval wordt ingesteld.


* POLITIE ARRESTEERT INBREKERS
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft woensdagmiddag drie Rotterdammers (19, 22 en 40 jaar) gearresteerd na een inbraak in een woning aan de Peitkreek. De voordeur van de woning werd rond twee uur ingetrapt waarna de woning werd doorzocht. Onbekend is wat er werd buitgemaakt. Dankzij een melding van een getuige, arresteerde de politie de drie verdachten op de Spinozaweg. Het drietal is in verzekering gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA VERNIELING
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft woensdag kort voor middernacht een 32-jarige Rotterdammer gearresteerd voor vernieling. De politie ging na een melding naar de Stuivingastraat omdat de ex van een bewoonster op de deur van haar woning bonkte en schreeuwde. Ter plaatse bleek dat de man ook een ruit van de auto van haar ouders had ingegooid. De verdachte werd gearresteerd.