Gemeente Hengelo

Actueel

Twente presenteert zich in Grenoble-Lyon

Hengelo, 28 maart 2008

WTC Twente organiseert gezamenlijk bezoek

Vertegenwoordigers van het Twentse bedrijfsleven en organisaties op het gebied van technologie, innovatie, onderwijs en onderzoek brengen in deze dagen een oriënterend bezoek aan Grenoble en Lyon. WTC Twente, de schakel bij de internationalisatie van Twentse bedrijven en organisaties, speelt een belangrijke rol bij de organisatie van de missie.

De doelstellingen van het bezoek, dat van 25 tot en met 28 maart duurt, zijn divers. Het gezelschap probeert onder meer antwoord te krijgen op vragen of er een samenwerking kan ontstaan met de innovatieve regio Grenoble-Lyon op het gebied van universitair onderzoek en onderwijs, of er uitwisseling van studenten mogelijk is en of innovatieve bedrijven elkaar kunnen vinden voor handels- of andere activiteiten. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van: WTC Twente, gemeente Hengelo, Gullimex, Ministerie EZ, Innovatie Platform Twente, KvK Oost-Nederland, Universiteit Twente, gemeente Almelo, Technische Kring Twente en Saxion.

Er zijn ontmoetingen gepland met vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel van Lyon en het World Trade Center Grenoble, maar ook vinden gesprekken plaats over de mogelijkheden van samenwerking op het gebied van onderzoek, onderwijs en economische samenwerking met verschillende bedrijven en instellingen in de regio Grenoble-Lyon, en worden bedrijfsbezoeken gebracht.

Wim Geul van Gullimex is te spreken over het bezoek: Het is een positieve stimulans voor technologische en economische ontwikkelingen en werkgelegenheid. Rob van Lambalgen van het Innovatie Platform Twente is het met hem eens: Tijdens de reis is gebleken dat clustervorming een goede motor is voor economische ontwikkelingen.