Gemeente Barneveld


Lagere bouwkosten voor Wijkschool De Burgt met behoud van kwaliteit

Het college van B&W is, op dringend verzoek van de gemeenteraad, in overleg met aannemer Pellikaan op zoek gegaan naar mogelijkheden om de bouwprijs te verlagen. Voor de gemeente Barneveld was daarbij wel een belangrijk uitgangspunt, dat de kwaliteit van het gebouw in stand moest blijven.

De uiteindelijk overeengekomen verlaging van 1,1 miljoen euro is opgebouwd uit twee gedeelten: een korting van het bouwbedrijf (ter grootte van 500.000,-) en een versobering van de uitvoering van onder andere de schoolsportvoorziening bij de school. Het college van B&W heeft zich ingespannen om ondanks deze bezuiniging op de bouwkosten de kwaliteit van het gebouw zoveel mogelijk in stand te houden.

Vertraging
Vanwege het zoeken naar ombuigingsmogelijkheden is de druk om de bouw van de wijkschool binnen de gewenste tijd gerealiseerd te krijgen, toegenomen. De gemeente Barneveld verwacht, dat met een uitloop van enkele maanden rekening moet worden gehouden. Dit wordt onder andere veroorzaakt door aanpassingen in het ontwerp en de gevolgen daarvan in en voor de bestemmingsplanprocedure.

De Blokkentoren en Hervormde Scholen De Drieslag De Stichting Peuterspeelzalen De Blokkentoren en de Stichting Hervormde Scholen De Drieslag hebben een overeenkomst getekend voor de huur van ruimten voor kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang. De huuropbrengsten zijn over een periode van veertig jaar kostendekkend.
Mutatiedatum 28/03/2008