Gemeente Strijen


Eigen website voor regiegroep Lokaal Onderwijs Beleid

SayIt

(28-03-2008) STRIJEN - De gemeente Strijen hecht veel waarde aan Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Zo zijn er de afgelopen jaren diverse ontwikkelingsgerichte programma's geïntroduceerd bij zowel de peuterspeelzaal als de basisscholen in de gemeente. De invoering ervan wordt gecoördineerd door de regiegroep Lokaal Onderwijs Beleid. Met ingang van heden heeft de regiegroep een eigen plaats gekregen op de gemeentelijke website www.strijen.nl.

In de leeftijd tussen nul en zes jaar wordt de basis gelegd voor het latere maatschappelijke
functioneren van kinderen. Wanneer kinderen zich op jonge leeftijd goed en breed ontwikkelen, hebben ze daar hun hele schoolcarrière profijt van. Het omgekeerde geldt eveneens: onderwijsachterstanden ontstaan op jonge leeftijd. Wanneer jonge kinderen eenmaal achterop zijn geraakt, is de kans groot dat deze achterstand op latere leeftijd niet meer wordt ingelopen.

In zowel peuterspeelzaal Olleke Bolleke als alle basisscholen in de gemeente Strijen is daarom ondermeer het programma Startblokken geïmplementeerd. Startblokken is een programma, dat de ontwikkeling van jonge kinderen op vele fronten ondersteunt. Het gaat om de ontwikkeling van taal-, spel-, motorische- en rekenvaardigheden, maar ook om de persoonsontwikkeling. Daarnaast startte het project Boekenpret. De naam van het project dekt de lading: (prenten)boeken zijn leuk en erg leerzaam. Prentenboeken blijken in de praktijk een heel aantrekkelijke manier om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.

De invoering van Startblokken en Boekenpret wordt gecoördineerd door de regiegroep Lokaal Onderwijs Beleid. Deze bestaat uit schooldirecties, de coördinator van de peuterspeelzaal, onderwijskundige begeleiders, een adviseur van de CED Groep Rotterdam (Centrum voor Educatieve Diensten) en een onderwijsambtenaar van de gemeente Strijen. De regiegroep bewaakt de voortgang en communiceert hierover met alle betrokkenen. Met ingang van heden heeft de regiegroep een eigen plaats en nieuw communicatiekanaal gekregen op de gemeentelijke website. Deze is te bereiken via ondermeer een vaste button op de homepage van www.strijen.nl.

Banner regiegroep.