Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 28/03

BREDA, 28 maart 2008

Man aangehouden na achtervolging

ETTEN-LEUR: De politie hield vrijdag even na 04.00 uur een 37-jarige man uit Sint Willebrord aan na een achtervolging. Politiemedewerkers zagen een man bij een tweetal auto's staan aan de Anna van Berchemlaan. Gezien het tijdstip en de manier waarop de man zich gedroeg besloot men hem te controleren. Toen de man de politie aan zag komen stapte hij in zijn auto en reed met hoge snelheid weg.

De man reed erg gevaarlijk, hij reed door heggen en over fietspaden. Toen de automobilist vanaf de Lambertusstraat de Elsenstraat in reed, verloor hij de macht over het stuur en kwam tegen een lantaarnpaal en een heg tot stilstand. De politieman kon de dienstauto niet op tijd tot stilstand brengen en botste tegen de achterkant van de auto van de verdachte. De bestuurder probeerde nog te vluchten, maar gaf zichzelf al snel over. Hij is op de Stationsstraat aangehouden. De man bleek in bezit te zijn van drugs. Deze zijn in beslag genomen.

De auto waarin hij reed bleek begin maart gestolen te zijn vanaf de rozenstraat in Sint Willebrord. Het voertuig is getakeld en zal onderzocht worden op sporen.
Op de parkeerplaats aan de Anna van Berchemlaan bleek de ruit van een auto te zijn ingeslagen. Of er iets uit de auto is weggenomen is niet bekend.

Bestuurster onder invloed aangehouden

BREDA: De politie hield op vrijdag tegen 02.00 uur een 49-jarige Bredase aan voor rijden onder invloed. De politie zag de vrouw in haar auto rijden met gedoofde lichten. Op lichtseinen reageerde de automobiliste niet. Ze is hierop staande gehouden en haar is een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat ze teveel gedronken had. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 685 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurster is ingevorderd. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweetal in verzekering na diefstal met geweld

BREDA: Personeel van een kledingwinkel aan de Lange Brugstraat hield op donderdag aan het begin van de avond twee winkeldieven aan. De vrouwen wilden een blouse wegnemen en waren in bezit van geprepareerde tassen. Het tweetal wilde de winkel verlaten, maar het personeel had hen in de gaten en sloot de buitendeur. De twee vrouwen sloegen, schopten en bedreigden de winkelbedienden. De politie hield de 44-jarige vrouw en 45-jarige vrouw uit Breda aan voor diefstal in vereniging met geweld en stelde beide verdachten in verzekering. De 45-jarige vrouw staat op de veelplegerslijst. De gedupeerde deed aangifte van de diefstal. De twee hadden een blouse vernield. Een andere blouse, t.w.v. 155,- had een van de verdachten aan bij aanhouding. Deze is in beslag genomen. Ook zijn een aantal tassen in beslag genomen die waren geprepareerd voor winkeldiefstal.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Een beveiliger van een winkel aan de Karrestraat hield op donderdagmiddag een 37-jarige man uit Breda aan voor winkeldiefstal. De man had bij zijn aanhouding twee flessen parfum t.w.v. ruim 80,- in zijn kleding verstopt en wilde hiermee de winkel verlaten. Hij werd tegengehouden door de beveiliging. De parfum is achtergebleven in de winkel en namens de gedupeerde is aangifte opgenomen. Omdat de man al werd gezocht voor een andere winkeldiefstal is hij in verzekering gesteld.

Man aangehouden na ontdekking hennepkwekerij

BREDA: Een 26-jarige man uit Breda is donderdagmiddag in zijn woning aan de Ruisenbeemd aangehouden nadat bij hem een hennepkwekerij werd gevonden. In de woning werden op zolder ruim 100 volwassen planten aangetroffen. Ook zijn 3995 hennepstekken in beslag genomen. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme melding. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg