Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom (28/3)

BERGEN OP ZOOM, 28 maart 2008

Politie houdt verdachte van drugshandel aan

EINDHOVEN/ROOSENDAAL: Agenten hebben donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur een 19-jarige man in zijn woning aan de Burg. Freijterslaan in Roosendaal aangehouden. De man wordt verdacht van drugshandel in onder andere Eindhoven. Het onderzoek leverde al eerder deze maand verdachten op. Zo zijn er in de week van 17 tot en met 21 maart vier Eindhovenaren aangehouden en werden toen ruim 1.700 xtc-pillen in beslag genomen. In de woning van de verdachte uit Roosendaal vond de politie ongeveer 11.000 xtc-pillen. De pillen zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Geschreven door Rick Ebli, Brabant Zuid-Oost.

Bergenaren rijden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag rond 16.30 uur is een 18-jarige man uit Bergen op Zoom in de Van Houtenstraat aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Twee surveillerende agenten zagen de auto rijden. Toen de bestuurder van de auto de agenten in de gaten kreeg, verhoogde hij zijn snelheid. In de Van Houtenstraat konden de agenten de verdachte aanhouden. De man had geen geldig rijbewijs. Hij verklaarde geschrokken te zijn van de politie en had zich daarom uit de voeten gemaakt. Er is procesverbaal opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: Donderdagavond rond 22.00 uur hielden twee agenten een 45-jarige man uit Bergen op Zoom op de Westersingel aan. Twee agenten zagen de man door het rode licht rijden. Toen de agenten de bestuurder staande hielden bleek dat de man geen geldig rijbewijs kon overhandigen. Op het bureau bleek vervolgens dat de man een verkeerde naam had doorgegeven. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt.

Man in bezit van wapenstok

ROOSENDAAL: Op de Kalsdonksestraat is donderdagavond rond 22.45 uur een 18-jarige man aangehouden voor het in bezit hebben van een wapenstok. De verdachte reed met hoge snelheid over de Kalsdonksestraat. Toen agenten het voertuig staande hielden bleek in de auto een wapenstok te liggen. De man gaf toe dat hij de wapenstok gekocht had. Hij heeft zijn wapenstok in moeten leveren en kreeg een dagvaarding mee.

Politie onderzoekt diefstal auto

ZEVENBERGEN: Donderdagavond tussen 18.00 en 23.30 uur is een auto gestolen van een bedrijf dat gevestigd is aan de Zuidrand. De dieven hebben door een autoruitje in te tikken, een grijze SMART met kenteken 43-GH-HK buit gemaakt. De politie heeft aangifte opgenomen. De gestolen auto staat internationaal gesignaleerd.

Auteur: Eefje Klijberg