Geen feiten in geruchten kinderlokker

Hattem , 28-03-2008 o De politie heeft de afgelopen dagen de geruchten in Hattem betreffende een zogenaamde kinderlokker uitvoerig onderzocht. Dit onderzoek naar de bron van de geruchten, heeft geen enkel concreet feit opgeleverd, dat ook maar iets met ongewenste bedoelingen van een man of vrouw te maken zou kunnen hebben.

Ook een hardnekkig gerucht over een verdachte blauwe auto, al of niet in combinatie met het zwembad, heeft geen concrete verdenking van een verontrustende situatie aangetoond.

Een melding van een verdachte situatie bij een speelplaats aan de Kamperhoeve, is ook nader onderzocht. Daaruit blijkt, dat een autobestuurder kinderen heeft gefotografeerd, die sneeuwballen gooiden. Deze man heeft de kinderen niet aangesproken, niet achterna gelopen, laat staan op ongewenste wijze benaderd.

De politie laat weten dat een gezonde alertheid op dit soort zaken altijd verstandig is en dat ouders kinderen voorhouden niet met vreemde mensen mee te gaan is eveneens een normale en gewenste opvoedkundige instructie.