Accoya verkozen tot initiatief met meeste duurzaamheidsimpact

28/03/2008 16:02

Schuttelaar & Partners B.V.

Winnaars Ei van Columbus 2008 bekend

'Accoya is het toonbeeld van echte Nederlandse duurzaamheid. Het heeft de potentie om een positieve bijdrage te leveren aan het wereldwijde probleem van de vernietiging van regenwouden', aldus Michiel Veenstra, lid van het Comité van Aanbeveling. Donderdag 27 maart 2008 is Titan Wood met Accoya uit vijf categoriewinnaars verkozen tot hoofdwinnaar van het Ei van Columbus 2008. Froukje Jansen (Llink) en Erik de Bruyn (filmregisseur) reikten de hoofdprijs uit tijdens de MVO-dag 'Duurzaam = gewoon doen' te Goes.

Accoya heeft gewonnen van vier bijzonder hoogwaardige initiatieven, die allen een bijzondere positieve bijdrage leveren aan energiebesparing, duurzame bedrijfsvoering en duurzaam gebruik van grondstoffen. Alle categoriewinnaars ontvangen een geldprijs van 12.500 euro.

Categorie Duurzame productietechnologie: Accoya, Titan Wood. Door de eigenschappen van Accoya kan hout van lage kwaliteit gebruikt worden voor hoogwaardige toepassingen als kozijnen, deuren en bruggen.

Categorie Duurzame dienst of product: Band op Spanning, Stichting de Groene Garage. Zij bieden een service aan waarbij banden van alle auto's tijdig op spanning worden gebracht.

Categorie Internationale samenwerking: Duurzame Biodiesel, Koninklijk Instituut voor de Tropen. Als initiatiefnemer produceren zij in Mali biodiesel uit de jatrophanoot.

Categorie Duurzame bedrijfsvoering: Zeeuwse Duurzaamheid, Van Endt-Louwerse. Dit bedrijf bereikt duurzame bedrijfsvoering en energiebesparing door de hoge mate van betrokkenheid van de werknemers.

Categorie Duurzame maatschappelijke initiatieven: Ontdekking van de ondergrond, Gemeente Zwolle. Deze gemeente wordt beloond voor de CO2-reductie van 17% die zij bewerkstelligden door middel van koude-warmte-opslag.

Het Ei van Columbus is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van VROM, EZ, LNV, OCW, BZ, VenW en VWS. Het is de nationale prijs voor innovatie en duurzaamheid.





http://www.ei-van-columbus.nl


Noot voor de redactie:


---------------------------

Noot voor de redactie (