Gemeente Schouwen-Duiveland


terrasvergunning en precariobelasting

Foutieve publicatie tarieven terrasvergunning en precariobelasting

Publicatiedatum: 28 maart 2008
Datum laatst gewijzigd: 28 maart 2008


- PERSBERICHT -

Datum

vrijdag 28 maart 2008

de heer Danny de Jonge, tel. (0111) 452 304

Foutieve publicatie tarieven terrasvergunning en precariobelasting

Naar nu blijkt publiceerde het vakblad Misset Horeca een onderzoek naar het beleid ten aanzien van kosten terrasvergunningen en het niveau van de precariobelasting in de centra van honderd gemeenten. Hierin staat dat Schouwen-Duiveland een zesde plaats innneemt in de rangorde van duurste gemeenten. Helaas is deze berichtgeving onjuist omdat men zich op foutieve gegevens heeft gebaseerd. De redactie van Misset Horeca is daarover inmiddels geïnformeerd.

Uit een door ons gedane berekening blijkt dat men is uitgegaan van een tarief precario per vierkante meter van ⬠74,45. Wij hanteren echter op de zogeheten "toplocaties" binnen de gemeente Schouwen-Duiveland een tarief van ⬠47,75 per vierkante meter. Hierdoor bedragen de totale kosten voor een terrasvergunning met precariobelasting niet â¬
1.960,65 maar ⬠1.293,15. Dit bekent dat wij aanzienlijk lager uitkomen op de tarievenranglijst van gemeenten.

Om verwarring en eventueel ander ongerief voor belanghebbenden en de gemeente te voorkomen is de redactie meteen verzocht de cijfers te corrigeren.

Hoe men zich op de onjuiste gegevens heeft kunnen baseren kunnen wij helaas niet nagaan. Op zich vinden wij dat ook niet belangrijk; ons gaat het er om dat belanghebbenden op correcte wijze worden geïnformeerd.

Het lijkt ons goed u hiervan op de hoogte te stellen.