BedrijfsautoRAI

Transportbedrijf R. Nagel BV: âRenault trucks ruim inzetbaarâ

(3/28/2008)
Op de grens van Schiphol-Rijk en Oude Meer zetelt sinds april 2005 Transportbedrijf R. Nagel B.V. Het in 1938 opgerichte bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de distributie van levensmiddelen en luchtvrachtgoederen. Binnen een wagenpark van ongeveer 65 eenheden rijden drie Renault Premium trekkers, de vierde werd overhandigd tijdens de opening van de nieuwe vestiging van Renault Trucks in Amsterdam.
R. Nagel B.V. is ontstaan toen Rijk Nagel in 1938 in Ouder Amstel in de melkhandel en het melktransport stapte. Door de jaren heen kwam de groei, het bedrijf verzorgde naast melkvervoer ook tanktransporten en drankendistributie. Het familiebedrijf kwam in de jaren negentig op Schiphol terecht door de overname van een transportbedrijf gespecialiseerd in luchtvrachtvervoer. In 2005 betrok R. Nagel B.V. een nieuw pand in Oude Meer. Daar heeft het bedrijf, waar met Erik Nagel inmiddels de derde generatie aan het roer staat, alle faciliteiten tot haar beschikking om een kwalitatief hoogstaande luchtvrachtvervoerder te blijven.

Tijd cruciaal
Het wagenpark van R. Nagel B.V. is verdeeld over de twee bedrijfsonderdelen. Voor het distribueren van levensmiddelen rijdt het bedrijf met ongeveer vijftien koel- en vrieswagens, waarvan merendeel voorzien is van laadklep. De luchtvrachttak rijdt dagelijks met meer dan vijftig wagens van uiteenlopende formaten. Erik Nagel, directeur: âTijd is voor ons cruciaal. In het luchtvrachtvervoer worden alle ritten strak gepland, iedere dag draaien we weer een nieuw spoorboekje in elkaar. In de levensmiddelendistributie werken we met levertijden tot op de tien minuten nauwkeurig. Stilstand kunnen we dus niet gebruiken. Onze eerste Renault, die nu anderhalf jaar bij ons rijdt, heeft bewezen een probleemloze truck te zijn. Daarom hebben we er ook meer aangeschaft. Voor ons als fleetowner hebben de Renaults als voordelen hun goede prijs-kwaliteitverhouding en hun ruime inzetbaarheid.

Met name binnen de nationale luchtvrachtdistributie zijn ze heel geschikt. Bij de aanschaf van onze eerste Renault was al bekend dat Renault Trucks zich in Amsterdam zou gaan vestigen. Dat was voor ons de voorwaarde om met Renault in zee te gaan. Op de draaiende delen hebben we een onderhoudscontract afgesloten, de kleine zaken doen we zelf. Als er iets ongeplands voorvalt, wordt dat opgelost. De dienstverlening van Renault Trucks als organisatie is goed.â

The European Road Transport Show 2007