Politie Kennemerland

Persberichten vrijdag 28 maart

Regio, 28-03-2008

Stennisschoppende zoon aangehouden

HEEMSKERK, 28 maart - De politie heeft omstreeks 12.00 uur een 18-jarige man uit Heemskerk in zijn woning aangehouden. De jongeman had een hoogoplopende ruzie met zijn ouders, waarbij hij volledig door het lint ging. Gewaarschuwde agenten konden hem met grote moeite aanhouden, in de boeien werken en vervoeren naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Koperdieven aangehouden

HAARLEM, 28 maart - De politie heeft omstreeks 05.20 uur twee Haarlemse mannen van 20 en 22 jaar oud aangehouden op de Boerhavelaan. Het tweetal wordt verdacht van diefstal van koper vanaf een dak van een bejaardenhuis. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Auto in de sloot

CRUQUIUS, 27 maart - De politie heeft rond 20.45 uur assistentie verleend bij een ongeluk op de Spaarneweg. Een 23-jarige automobilist uit Heemstede zag een bocht over het hoofd en kwam tot stilstand in de naast de weg gelegen sloot. Hij raakte niet gewond.

Onderzoek naar oorzaak botsing

HOOFDDORP, 27 maart - De politie heeft rond 17.00 uur assistentie verleend bij een ongeluk op de Kruisweg. Even hiervoor reed een 23-jarige man uit Alphen met zijn personenauto over de weg. Door nog onbekende oorzaak reed hij een 52-jarige Hillegomse motorrijder aan en vervolgens nog twee personenauto's, bestuurd door een 66-jarige man uit Ruurlo en een 76-jarige man uit Alphen aan de Rijn. De motorrijder werd ter controle naar een ziekenhuis vervoerd, maar bleek geen verwondingen te hebben opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van het ongeluk.

Dronken man aangehouden

HOOFDDORP, 27 maart - Rond 15.00 uur kreeg de politie een melding dat er een man onwel was geworden bij een bushalte aan de Lutulistraat. Gewaarschuwde agenten constateerden echter dat de man niet onwel, maar wel zeer dronken was. De man, een 46-jarige Alkmaarder, werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in het bureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het was zijn tweede proces-verbaal van die dag. Enkele uren eerder bleek hij er ook al een te hebben gekregen wegens openbare dronkenschap.

Jongens vernielen auto

SANTPOORT-NOORD, 27 maart - Na een melding dat er een auto was vernield op de Wulverderlaan, heeft de politie na een kort onderzoek rond 13.15 uur drie jongens aangehouden. Het drietal, twee Haarlemmers van 14 jaar oud en een 15-jarige plaatsgenoot, bleken ook enkele andere auto's vernield te hebben. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft ook hun ouders geïnformeerd en contact opgenomen met alle eigenaren van de beschadigde auto's.

Kledingdieven aangehouden

CRUQUIUS, 27 maart - Oplettend personeel van een winkel aan het Cruquiusplein heeft rond 12.45 uur twee kledingdieven betrapt. Het tweetal, twee 38-jarige inwoners van Lelystad, is overgedragen aan de politie. Deze heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Gewapende bankoverval in Opsporing Verzocht

HAARLEM, 29 maart - In de komende uitzending van het AVRO-programma Opsporing Verzocht (dinsdag 8 april, 21.50 uur, Nederland 1) is er aandacht voor een gewapende bankoverval die op 14 februari jongstleden plaatsvond in Hoofddorp. Onderstaand persbericht is destijds verstuurd naar aanleiding hiervan:

Gewapende overval op bank; bankmedewerker gewond

HOOFDDORP- 14 februari. Een bank aan de Hoofdweg is omstreeks 18.30 uur door enkele personen overvallen.

De drie of vier gemaskerde mannen, bewapend met vuurwapens en messen, bedreigden de in de bank aanwezige medewerkers en eisten geld. Eén van hen, een 47-jarige man uit Velserbroek werd door één van de overvallers in zijn been gestoken. Hij is met een slagaderlijke bloeding naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Zijn toestand was stabiel. Een andere medewerker is door de overvallers bedreigd en vastgebonden.

Door de politie is direct na de overval een minutieus onderzoek ingesteld in het bankgebouw, om uit te sluiten dat er nog overvallers in het gebouw aanwezig waren. Er werd niemand aangetroffen. Als gevolg van de overval en de afhandeling ervan is de Hoofdweg tot 21.00 uur voor alle verkeer gesloten geweest.

De overvallers zijn er met een vooralsnog onbekende buit vandoor gegaan.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op dit moment bezig met sporenonderzoek en het horen van getuigen. Mensen die getuige zijn geweest van de overval of anderszins informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Hoofddorp, via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.