Provincie Groningen

Drenthe De ToerBus rijdt ook in 2008 door Groningen en Drenthe 28 maart 2008

Tijdens de mei- en zomervakantie kunnen gasten van bungalowparken, campings en hotels gemakkelijk allerlei attracties bezoeken met de speciale toeristenbussen.

ToerBus in Drenthe
In Drenthe rijdt de ToerBus op dinsdag en woensdag van en naar accommodaties en attracties op de route Appelscha - Assen - Amen - Grolloo - Drouwen - Borger - Ees - Exloo - Emmen - Zandpol. De route is aangepast op grond van reizigersaantallen en wensen van participanten. De verwachting is dat ruim tienduizend personen in deze ToerBus zullen stappen.

ToerBus in Groningen
In Groningen rijdt de ToerBus op dinsdag en woensdag door het Marnegebied. Op donderdag en zaterdag rijdt een `normale' streekbus als extra toeristenbus vanaf het Lauwersmeergebied naar de stad Groningen. Wij verwachten dat ruim 5.000 personen in deze toeristenbussen zullen stappen. Met gemeenten en ondernemers in zuidoost Groningen is overleg gestart om mogelijk ook in dit gebied toeristenbussen te gaan inzetten.

Informatie over de ToerBus
De ToerBus is een initiatief van de deelnemende attracties en accommodaties, gemeente de Marne, recreatieschap Drenthe en het OV-bureau. De ToerBus is opgezet om het toerisme in Groningen en Drenthe te faciliteren. Informatie over de route en dienstregeling van de ToerBus is binnenkort beschikbaar op www.toerbus.nl en is opgenomen in de speciale folder die vanaf eind april beschikbaar is bij de deelnemende attracties, accommodaties en VVV-kantoren.

28 maart 2008