TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 26-03-2008

Televisie

OPGELICHT?!

Uitzending vrijdag 28 maart0000,0000,DDDD

Nederland 1 - 20.30 uur

SPANNENDE ONTMOETING MET OPLICHTSTER

Mady Schellevis is een vrouw die haar familie en vrienden gebruikt om er zelf beter van te worden. In de uitzending van 14 maart jl. dook OPGELICHT?! in de handel en wandel van deze 54-jarige vrouw. Na de uitzending is er heel wat gebeurd in deze zaak. Wat volgde, was een spannende ontmoeting met een opmerkelijke ontknoping.

Al meer dan 23 jaar trekt de Amsterdamse Schellevis van stad naar stad om in te spelen op oude connecties van haar familie die in de bonthandel zat. Ze vertelt oude vrienden een zielig verhaal, wint hun vertrouwen en berooft ze daarna van hun geld en vertrouwen.

In de uitzending van 14 maart heeft OPGELICHT?! gesproken met enkele van haar slachtoffers, zoals oud-buurvrouw Jansen die ze met smoesjes van 2200 euro vakantiegeld heeft beroofd. En jeugdvriend Gideon Schrijver en zijn broer, die honderden euro's kwijt zijn aan Mady's leugens. Maar voor beiden is de emotionele schade groter dan de materiële schade. En zo gaat het keer op keer in Zandvoort, Amsterdam en Amstelveen. Het aantal gedupeerden is nauwelijks te tellen.

Na de uitzending krijgt de redactie van OPGELICHT?! een tip dat Mady zich in een hotel in Amsterdam zou bevinden. OPGELICHT?! gaat erop af om de confrontatie aan te gaan.

Vrijdagavond 20.30 uur: de meest opmerkelijke confrontatie die ooit in OPGELICHT?! te zien was.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Voor meer informatie: www.opgelicht.nl