Gemeente Leiden

Persbericht

Knekelman en de terroristen in raadzaal van het Leidse Stadhuis

Graag maken wij u attent op de voorstelling Knekelman en de terroristen van Muziektheater De Plaats. Deze voorstelling is op vrijdag 28 maart en zaterdag 29 maart te zien in de prachtige raadzaal van het Leidse Stadhuis. De voorstellingen beginnen om 20.30 uur.

De Plaats maakt en ontwikkelt muziektheater en presenteerde de afgelopen jaren in thuisstad Arnhem opmerkelijke voorstellingen op locatie: Liefdesportretten, De Klank van Rood Mos, Stoelenhemel en Ommetje Arnhem. Voor het eerst maakt De Plaats een tournee door Nederland met een locatievoorstelling. Er wordt niet gespeeld in theaters, maar in de politieke arena s: de raadzalen. Knekelman en de terroristen is een politieke opera die gebaseerd is op de toneelklassieker Biedermann en de brandstichters van Max Frisch. Het is een tragi-komisch verhaal over het verlangen naar veiligheid in een wereld vol brandgevaar. Biedermann wordt in deze voorstelling Knekelman, de burger in een samenleving die bedreigd wordt door terrorisme. Hij steekt de kop liever in het zand& Gelukkig is het niet bij ons, gelukkig is het niet bij ons& De Leidse Schouwburg presenteert in samenwerking met Opera Nu en de Gemeente Leiden twee voorstellingen op een plaats waar normaal gesproken heel ander theater wordt gemaakt: de raadzaal van het Leidse Stadhuis. Het aantal plaatsen is beperkt.

Reserveren voor Knekelman en de terroristen is mogelijk via de afdeling kaartverkoop van de Leidse Schouwburg. Deze is geopend van maandag t/m zaterdag van 16.00 20.15 uur. Bij matinees en voorstellingen op zon- en feestdagen is de afdeling kaartverkoop 30 minuten voor aanvang geopend. De afdeling kaartverkoop is bereikbaar op telefoonnummer 0900-900 1705 (25 ct pm). Online kaartverkoop via www.leidseschouwburg.nl.

Met vriendelijke groet,

Eva Nijssen
medewerker publiciteit

071-5163862
evanijssen@leidseschouwburg.nl