Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 14 maart 2008

Stinsenplanten: planten van ver dichtbij bekijken

Excursie op 28 maart in Leyduin

Op vrijdag 28 maart van 10.00 tot 11.30 uur gaat de gids van Landschap Noord-Holland met u kijken naar stinsenplanten in De Overplaats en Bennebroekbos in Bennebroek.

Stinsenplanten zijn planten die oorspronkelijk niet uit Nederland komen. Ze groeien vooral op oude landgoederen, buitenplaaten en in kloostertuinen waar ze soms al in de achttiende eeuw zijn aangeplant als bijzondere sierplant.

De stinsenflora is heel divers. Het omvat vooral bol- en knolgewasjes waaronder het bekende sneeuwklokje dat we allemaal kennen maar dat oorspronkelijk niet van hier komt. Op De Overplaats bloeien nu sneeuwroem, gevlekte aronskelk, slangelook en voorjaarszonnebloem. Ook de wilde en sterhyacint zijn er te bewonderen.

We verzamelen bij de ingang van speeltuin Linnaeushof aan de Glipperweg op de grens van Heemstede/Bennebroek.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar

¤ 1,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl