Ingezonden persbericht


Het Fins/Franse duo the Do speelde eerder met groot succes op Eurosonic in januari en nu zijn ze terug in Nederland. Ze maken een kleine tour langs verschillende podia.

Op vrijdag 28 maart is er een mogelijkheid tot interviews, voorafgaande aan het concert in Paradiso. Interesse? Neem dan contact met mij op.

THE DO
A Mouthful
(Wagram)
Releasedate : 25/01/08

"Wij doen niet graag aan hypes, maar wensen wel dat The Do er eentje wordt. Graag snel." (RIF RAF) "een van de revelaties van Eurosonic... prachtnummers die een gouden toekomst beloven..." (DE MORGEN) "Een beetje alsof Beck eindelijk die langverwachte plaat met Tom Waits maakt, en de dames van That Dog de vocalen doen." (OOR)

Concerten:
27/03/08 AB, Brussel +++ SOLD OUT!!! +++
28/03/08 Paradiso, Amsterdam
11/04/08 MOTEL MOZAIQUE, Rotterdam
14/05/08 Les Nuits Botanique, Brussel
03/06/08 Doornroosje, Nijmegen
04/06/08 De Helling, Utrecht

http://www.myspace.com/thedoband

The Do - genoemd naar de eerste en laatste noot van de muziekschaal- is de ontmoeting van jazzmuzikant Dan Levy en zangeres Olivia B Merilahti. Hij is Frans, zij is Fins en ze leerden elkaar twee jaar geleden kennen bij het componeren van een filmsoundtrack Ze bleven bij elkaar, maakten muziek voor films en een dansvoorstelling en nu ook pop/folkliedjes met The Do. Even eigenzinnig als een kruising van Joanna Newsom met Blonde Redhead, met Engelse en Finse teksten, een zoektocht doorheen een unieke geluidenwereld.

De diversiteit van invloeden is wat The Do speciaal maakt. Zelf noemen ze Beck, Igor Stravinsky, The Beatles, John Coltrane en alles daartussenin. Zo'n groep moet kunnen verrassen en dat blijkt zeker op het podium waar de drummer omringd is door kookgereedschap en het kernduo een presence heeft die uitzonderlijk is voor een jonge groep. "On My Shoulders" is de eerste singel en zet de toon met een catchy melodie, een aanhoudende spanning, psychedelische gitaren en Olivia's bezwerende zang. Als je zoekt naar een frisse groep die je de opwinding bezorgt van iets nieuws te hebben ontdekt dan is The Do meer dan aanbevolen! --

Groetjes,

Femke

M-Promotions
Independent promotion for
Cultural and Musical projects

NIEUW ADRES: Eikvaren 6 · 3723 TH · Bilthoven
T: +31(0)30 - 262 20 02 (tijdelijk niet bereikbaar) M: +31(0)6 - 438 87959
F: +31(0)84 - 711 13 14
@:pr@m-promotions.nl