Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 28-03-2008

Rijden onder invloed

GIETEN Een 59-jarige automobilist uit de Duitse plaats Nackel is donderdagavond betrapt op het rijden onder invloed. Op de Asserstraat wred een blaasproef afgenomen met een testresultaat van 415 µg/l 0,9 promille. Bij controle bleek de man ook niet te bezitten over een geldig rijbewijs. De man moest direct een bekeuring van 500,- afrekenen. (08122863)

EMMEN Op de van Schaikweg heeft de politie een 51-jarige Emmenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van zes uur, het rijbewijs van de man is ingevordend, de officier van justitie bepaalt wat er verder gaat gebeuren. Een proces-verbaal wordt opgemaakt Met 585µg/l, 1,3 promille had de man te veel drank op. (08122873)

ASSEN een beginnend bestuurder is vrijdagmorgen betrapt op het rijden onder invloed. Op de Stationstraat controleerde de politie de man. Het testresultaat 210 µg/l of 0,49 promille is te veel voor een beginnend bestuurder. (08122877)

Politie controleert

COEVORDEN De politie heeft donderdagavond in de omgeving van Coevorden, Schoonebeek, Nieuw Amsterdam en Erm het verkeer gecontroleerd. In totaal is aan 81 bestuurders gevraagd om de blaasproef af te leggen. Geen van hen zat met drank op achter het stuur. Wel werden er 35 bestuurders die hun zaken niet op orde hadden. Dat varieert van het niet dragen van de gordel, geen rijbewijs bij zich hebben tot het rijden met gladde banden. (08122828)

EMMEN Op de Boslaan en de Hondsrugweg heeft de politie donderdag een verkeerscontrolegehouden. 53 personen werden gecontroleerd, zes personen kregen een bekeuring onder andere voor het niet dragen van de gordel, gladde banden en een niet goed leesbare kentekenplaat. (08-122842)

HOOGEVEEN De politie heeft donderdag tussen 13.00 en 21.00 uur in Hoogeveen verkeerscontrole gehouden. Diverse automobilisten werden op hun gedrag aangesproken en kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, snelheid en het negeren van het rode verkeerslicht. (08-122836)

Zet je fiets op slot

HOLLANDSCHEVELD /MEPPEL Zet je fiets op slot, maak het dieven niet te makkelijk. Dat is het advies van de politie aan de inwoners van Drenthe. Want donderdag hebben dieven kans gezien om zowel in Hollandscheveld als in Meppel fietsen te stelen die niet afgesloten waren. In Hollandscheveld stonden twee fietsen in een niet afgesloten schuur. In Meppel stonden twee fietsen bij de woning. (08122617/660)

Deur op slot buit eruit

ASSEN De al oude slogan blijkt toch steeds nog actueel. Op de parkeerplaats bij een hotel aan de Balkengracht zijn donderdag diverse autos opengebroken. Daarbij werden ondermeer een laptop, een fototoestel en gereedschap weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. (08122624/738/755/763/774780)

Botsing

EMMEN Donderdag tegen de middag is een kleine vrachtwagen achterop twee autos gereden. De beide autos stonden achter elkaar voor het verkeerslicht bij de kruising met de Hondsrugweg en de Wenning. De chauffeur, een 46-jarige Emmenaar, remde te laat en een botsing was het gevolg. De bestuurder van de tweede auto. Een 20-jarige man uit Nieuw Weerdinge is met hulp van de brandweer uit het voertuig gehaald en met onbekend letstel naar het ziekenhuis overgebracht. (08122703)

Achteruit
RODEN Een 84-jarige vrouw uit Roden is donderdagmiddag aangereden op de Wilhelminastraat. De vrouw liep met haar rollator op de straat, toen een 20-jarige automobilist uit Peize net achteruit reed. Deze had de vrouw niet gezien een aanrijding was het gevolg. Omdat in eerste instantie de situatie vrij ernstig leek, heeft het mobiel medisch team assistentie verleend. De vrouw is per ambulance naar huis gebracht. (08122758)

Vier gewonden

GASSELTE Bij een ongeval op de Julianalaan zijn vier personen gewond geraakt. Een automobilist uit Gasselternijveen kwam uit de richting van de N34 en reed in de bocht rechtdoor en kwam daarbij op de andere weghelft. De tegenligger, afkomstig uit Gasselte, zag dit gebeuren en week uit naar rechts. Beide autos botsten tegen elkaar in de berm. De vier betrokkenen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280