Provincie Zuid-Holland

Veilige inrichting wegen tussen Melissant en Dirksland

Afspraken ondertekend

Met het ondertekenen van een overeenkomst voor het aanpassen en veilig inrichten van de N 215 en omliggende wegen tussen Melissant en Dirksland komt de uitvoering van een reeks aan maatregelen in zicht. Gedeputeerde Veldhuijzen (provincie Zuid-Holland), voorzitter Van der Vlugt (regionale stuurgroep), wethouder Robijn (gemeente Dirksland) en dijkgraaf Geluk (Waterschap Hollandse Delta) zijn tevreden met de voorgestelde maatregelen.

Maatregelen
De gemeente Dirksland en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) zetten vandaag hun handtekening onder een pakket van dertien maatregelen om de veiligheid, de doorstroming en leefbaarheid in het gebied aan te pakken en te garanderen. Het Waterschap Hollandse Delta en de provincie Zuid-Holland volgen begin april. De kosten van het totale maatregelenpakket zijn ruim ¤ 10 miljoen.

De voornaamste maatregelen uit het pakket zijn:

*Aanleg van een erftoegangsweg rond Dirksland om de kern te ontlasten van onnodig verkeer;
*Aanleg van een rondweg rond Melissant die als hoofdweg moet dienen, waardoor de bestaande weg gebruikt kan worden voor lokaal verkeer;
*Het opheffen van de scherpe bocht bij de Noorddijk door het maken van een doorgang voor de weg in deze dijk;
*Het aanleggen van een fietsviaduct op de Noorddijk, dat beperkt toegankelijk wordt voor landbouwverkeer om sluipverkeer te voorkomen;
*Aanleg van een erftoegangsweg langs de Staakweg voor landbouwverkeer;
*Aanleg van rotondes op de aansluiting N 215/Staakweg Dirksland en op de kruising N 215/Oudelandsedijk/Korteweegje.

Planning
Gemeente, ISGO, waterschap en provincie gaan in hun begrotingen uit van daadwerkelijke aanleg omstreeks het jaar 2010. Door de ondertekening is in elk geval een goede stap gezet om gezamenlijk voortvarend te gaan werken aan het concrete plan. Over de eerste uitwerking van het plan vindt in het vierde kwartaal van dit jaar de inspraak plaats.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22