Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent breidt IP service routing-portfolio verder uit

Nieuwe 7750 SR-servicerouter en 7450 ESS-switch uitgerust met unieke FP2-chipset

Rijswijk, Hilversum, 28 maart 2008 Alcatel-Lucent heeft zijn IP service routing-portfolio uitgebreid met twee nieuwe oplossingen die voorzien in Terabit-prestaties. Daarmee kunnen operators inspelen op de groeiende vraag naar bandbreedte door de introductie van diensten als IPTV, WebTV, Virtual Private Network en 3G/4G mobiele toepassingen.

De nieuwe 7750 SR-servicerouter en de 7450 Ethernet Service Switch (ESS) zijn uitgerust met de nieuwe FP2-chipset voor netwerkprocessing en trafficmanagement. Alcatel-Lucent werkte drie jaar aan de ontwikkeling van de FP2. Deze biedt snelheden tot 100 Gb/s. De nieuwe oplossingen bieden een hoge poortdichtheid en ondersteunen tien keer meer services per router dan andere modellen. Daardoor kunnen bedrijven de operationele en beheerkosten terugdringen en efficiënt omgaan met energie en bandbreedte.

Het volledige Engelstalige persbericht vindt u hier.

###

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs.

Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.