Dexia Bank


P E R S B E R I C H T

Dexia sluit een langlopende lening van 505 miljoen EUR af voor de herfinanciering van de Istanbul Atatürk Airport

Brussel, Parijs, 27 maart 2008 - Dexia gaat samen met zijn Turkse dochter DenizBank A.S. de bestaande schuld van TAV Istanbul herfinancieren en treedt daarbij samen met nog twee andere banken als "Mandated Lead Arranger" op.
TAV Istanbul, een dochter van TAV Airports, runt sinds juli 2005 de internationale en binnenlandse terminals van Istanbul Atatürk Airport en staat in voor het wagenpark en de algemene luchthaventerminal krachtens een operationele-leaseovereenkomst met de Turkse luchthavenautoriteit DHMI. Dit contract loopt tot januari 2021.

TAV Airports, de grootste luchthavenoperator van Turkije, is genoteerd op de beurs van Istanbul. Zijn hoofdaandeelhouders zijn Tepe en Akfen, twee gerenommeerde Turkse aannemers.

Istanbul Atatürk Airport is voor Turkije de poort naar de wereld en `s lands belangrijkste luchthaven wat passagiersverkeer en aantal binnenlandse en internationale bestemmingen betreft. In 2006 vervoerde de luchthaven 21,3 miljoen passagiers en nam ze 35 % van het totale passagiersverkeer in Turkije voor haar rekening.

De financiering voor het project bevat twee leningen op 11 jaar: (i) een krediet van 440 miljoen EUR om de bestaande schuld te herfinancieren (ii) en een investeringskrediet van 65 miljoen EUR om de uitbreidingsplannen van TAV Istanbul te bekostigen.

De syndicering van deze kredietopeningen werd overtekend. In totaal sloten tien internationale en lokale banken zich bij de Mandated Lead Arrangers aan.

Dexia treedt ook op als "Facility Agent" en "Hedging Bank".

Dexia (www.dexia.com) is een Europese bank die wereldleider is voor de financiering van de lokale openbare besturen. Met een beurskapitalisatie van 20,3 miljard EUR op 31 december 2007 behoort Dexia tot de top vijftien van de grootste financiële instellingen in de eurozone. Op dezelfde datum waren er bij Dexia in 37 landen meer dan 34 000 werknemers aan de slag. Dexia bezit een van de beste kredietnoteringen van de banksector. De ontwikkelingsstrategie van Dexia steunt op twee pijlers: de universele bank in Europa (België, Luxemburg, Slowakije en Turkije,) en de financiële dienstverlening aan de lokale openbare sector en projectfinanciering op wereldvlak.

Persdienst Brussel +32 2 213 50 81 Persdienst Parijs +33 1 58 58 77 81

Dexia N.V. - Rogierplein 11, B-1210 Brussel - 1, Passerelle des Reflets, Paris-La Défense 2, F-92919 La Défense Cedex


---- --