Gemeente Barendrecht


Culturele Bagage in het gemeentehuis

BARENDRECHT (dinsdag 25 maart 2008) - Op vrijdag 28 maart wordt er een expositie gehouden in het gemeentehuis. De expositie is een samenstelling van kunststukken in samenwerking met zeven grote musea. U kunt deze bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur in de hal van het gemeentehuis.

De Culturele Bagage reist in 2008 heel Nederland door. De Culturele Bagage is een mobiele expositie van het Rijksmuseum Amsterdam, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum, het Cobra Museum voor Moderne Kunst, het Joods Historisch Museum, het Kröller-Müller Museum en het Mauritshuis. Deze bijzonder vormgegeven expositie bereidt de geïnteresseerde bezoeker voor op een bezoek aan de zeven musea. Speciale Culturele Bagage medewerkers verschaffen tekst en uitleg bij de tentoonstelling en over de musea.

Barendrechtse ouderen naar musea
De Culturele Bagage is gekoppeld aan de Museum Plus Bus. Medewerkers van de Museum Plus Bus zetten in de ochtend de expositie klaar in het gemeentehuis van Barendrecht. Daarna haalt de Museum Plus Bus een aantal ouderen op bij de Stichting Welzijn Ouderen Barendrecht. Zij gaan op 28 maart met een dagexcursie naar musea. De Museum Plus Bus haalt de Culturele Bagage aan het eind van de dagexcursie weer op. De Culturele bagage is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunststukken. De Museum Plus Bus is alleen bestemd voor ouderen.

Museum Plus Bus
De Museum Plus Bus biedt in 2008 dagexcursies naar de zeven deelnemende musea aan voor senioren die op eigen gelegenheid de tocht naar het museum niet meer kunnen of willen ondernemen. Deze dagexcursies worden, dankzij steun van de BankGiro Loterij, gratis aan de deelnemers aangeboden. Verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties en andere ouderenorganisaties kunnen zich aanmelden voor de Museum Plus Bus. Voor meer informatie over de Culturele Bagage en de Museum Plus Bus kijkt u op www.museumplusbus.nl.

Noot voor de pers,