Ingezonden persbericht



Elisabeth Willeboordse presenteert nieuwe hoofdsponsor

ROTTERDAM - Elisabeth Willeboordse presenteert aanstaande vrijdag 28 maart om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) haar nieuwe hoofdsponsor. De Rotterdamse judoka in de klasse tot 63 kilo tekent in het nieuwe Van der Valk Hotel Ridderkerk aan de Krommeweg 1 een overeenkomst tot en met het wereldkampioenschap van 2009 in Ahoy Rotterdam.

De overeenkomst verzekert de Rotterdams sportvrouw van 2005 en 2007 van een financieel rimpelloze voorbereiding op de Olympische Spelen in Beijing. De meest succesvolle judoka van de laatste maanden, die vorig jaar een bronzen medaille won op het WK in Rio de Janeiro en de laatste vijf (Super) World Cup-toernooien van Sofia, Lissabon, het Deense Vejen, thuisstad Rotterdam en Moskou op haar naam schreef, werd reeds ondersteund door het bedrijf in vitaminesupplementen, Plantina, het judomerk Matsuru, sportkoepel NOC*NSF en Rotterdam Topsport. Naast de hoofdsponsor heeft de 29-jarige Willeboordse, eveneens door toedoen van haar management, het marketingbureau Fast Forward, ook een contract ondertekend met een nieuwe kledingsponsor. Ook met deze partij is een overeenkomst afgesloten voor de periode tot en met het wereldkampioenschap van 2009 in eigen land.

De derdejaars studente geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam biedt de media in de aanloop naar het Europees kampioenschap, dat van 10 tot en met 13 april in het Portugese Lissabon wordt gehouden, komende vrijdag bovendien de laatste mogelijkheid voor interviews aan. In de week voorafgaande aan het EK wil de geboren Zeeuwse zich concentreren op het evenement, waarvoor ze tot een van de grote kanshebbers voor eremetaal mag worden gerekend.

Na het EK staat voor de pupil van bondscoach Marjolein van Unen en lid van het team van Budokan Rotterdam van Chris de Korte alles in het teken van voorbereiding op de Olympische Spelen in Beijing. De Rotterdamse bereidt zich onder meer met een trainingskamp in Japan voor op Beijing, waar ze op de vierde dag, dinsdag 12 augustus, van het evenement op de tatami in komt.



Ingezonden persbericht