Gemeente Winterswijk


Sportclinics voor jongeren in Winterswijk

27 maart 2008

Winterswijk - Breedtesport Winterswijk en Praktijkonderwijs Pronova pakken uit. Op vrijdag 4 april 2008, tijdens de Nationale Sportweek, organiseren zij voor maar liefst 135 jongeren uit Winterswijk diverse sportclinics. De jongeren kregen de gelegenheid zich via hun school in te schrijven.

Van 28 maart tot en met 5 april is voor de vijfde keer de Nationale Sportweek. Sportverenigingen, scholen en gemeenten organiseren in het hele land proeflessen, sportdagen, demonstraties en clinics. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en gezellig het is om te sporten, vooral als je dat samen met een vriend of vriendin doet.

Op vrijdag 4 april kunnen jongeren vanaf 12 jaar op een vrijblijvende manier kennismaken met onder meer streetdance, skaten, spinning, indoorvoetbal, badminton, et cetera. Verschillende Winterswijkse verenigingen zijn aanwezig om jongeren een uitdagend programma te bieden. Ieder leerling maakt kennis met tenminste twee sporten om zelf te ervaren hoe leuk het is om te sporten. Diverse trainers, leraren en begeleiders staan die dag klaar om deze doelgroep te stimuleren tot (meer) sport en bewegen.