Raad van State


vrijdag 28 maart 2008
10.45 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Gelderland van het bestemmingsplan "Klaarbeek" van de gemeente Epe. Het plan voorziet onder meer in de bouw van 260 woningen en de aanleg van een natuurijsbaan in de omgeving van de klaarbeek. Het plangebied ligt aan de zuidrand van Epe en wordt door de N309 van het landelijk gebied gescheiden. Meerdere omwonende bestrijden het goedkeuringsbesluit. Zij vrezen onder meer voor de gevolgen voor de luchtkwaliteit in het gebied. Zij verzoeken de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. De Raad van State heeft op 12 april 2006 eerder een uitspraak gedaan over het bestemmingsplan. Deze uitspraak, waarin het toenmalige goedkeuringsbesluit werd vernietigd, is onder zaaknummer 200409016/1 te vinden op deze website. (zaaknummer 200800554/2)

12.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland heeft verleend voor een reparatiewerkplaats voor motorvoertuigen, een wasplaats en een spuitcabine aan de Frieseweg in Oldemarkt. De vergunning maakt ook een tankstation inclusief de opslag en verkoop van LPG als motorbrandstof op de locatie mogelijk. Een omwonende die binnen honderd meter van de werkplaats woont is het niet eens met de vergunning. Hij vindt dat vanwege veiligheidsrisico's voor omwonenden van de werkplaats de vergunning geweigerd had moeten worden. (zaaknummer 200707541/1) 13.45 uur
van Noord-Holland van het bestemmingsplan "Herziening Duingebied/regeling strandrecreatie" van de gemeente Castricum. Het plan voorziet in de voorwaarden waaronder op het strand van Castricum recreatieve voorzieningen gebouwd mogen worden. Bepaald is dat dit alleen in de zomer mag plaatsvinden. Verder zijn een aantal locaties voor de voorzieningen aangewezen. V.o.f. Zeebad Castricum is het niet eens met het plan en verzoekt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. (zaaknummer 200800572/2)