Heijmans N.V.

Vrijdag 28 maart 2008

HEIJMANS GAAT SAMENWERKEN MET AVANS HOGESCHOOL

Avans Hogeschool en Heijmans gaan samenwerken bij het werven van stagiairs en afstudeerders, voor het opleiden van eigen personeel en het uitwisselen van kennis. Op 27 maart hebben de twee partijen een convenant daarover ondertekend. Dat gebeurde namens Heijmans door Martien Heijmans, divisiedirecteur Infra.

De huidige arbeidsmarkt is krap en Heijmans zoekt naar nieuwe mogelijkheden om personeel te werven. Het convenant moet bijdragen aan een grotere instroom van stagiairs, afstudeerders en zogeheten instromers. Het doel van de samenwerking is te werken aan interessante stageplaatsen, stageopdrachten en uitdagende afstudeerprojecten.

Praktijkkennis
Voor Avans moet het contract met Heijmans bijdragen aan het actueel en relevant houden van opleidingen op het gebied van onder meer bouwkunde, civiele techniek en bouw en management. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kennis van en huidige stand van zaken van projectaanpak en planningsmethodieken. Docenten kunnen via hun contacten met Heijmans hun praktijkkennis actualiseren en vertalen naar de opleidingen.

Heijmans wil ook vaker begeleiders leveren voor afstudeerprojecten en gastdocentschappen verzorgen aan de HTS en MTS, bijvoorbeeld op het gebied van elementaire bouwkunde. Daarnaast moet de samenwerking er aan bijdragen dat de portfolio van huidige en toekomstige studenten waar nodig wordt verbetert. Tot slot wordt via het convenant gestreefd naar het bijspijkeren van het kennisniveau van Heijmans-medewerkers met een MTS en HTS-achtergrond. Zo wordt gesleuteld aan de ontwikkeling van lesprogrammas voor risicomanagement, projectmanagement en contractmanagement.
Behalve Heijmans sluiten ook Hevo, Arcadis en BAM een overeenkomst met het opleidingsinstituut.