PGGM


PGGM investeert groots in klein krediet
200 miljoen euro voor microfinanciering

PGGM start een wereldwijd investeringsprogramma van EUR 200 miljoen voor microfinanciering. Hiermee zet PGGM een eerste stap in microfinanciering. PGGM verwacht dit bedrag de komende twee tot drie jaar te investeren via in microkrediet gespecialiseerde fondsmanagers. De eerste investering omvat EUR 27 miljoen in het Dexia Microcredit Fund van de Zwitserse fondsmanager BlueOrchard Finance S.A.

Alex van der Velden, Head of Sustainable Investment Strategies: "Met dit investeringsprogramma zorgen wij dat families en kleine bedrijven in minder ontwikkelde landen uitzicht krijgen op een fatsoenlijk inkomen. Dit type investeringen past uitstekend in ons streven om op een verantwoorde manier pensioengelden te beleggen tegen marktconforme rendementen".

PGGM belegt - via de investering in het Dexia Microcredit Fund - in microfinancieringen in Afrika, Azië, Latijns Amerika en Oost-Europa. BlueOrchard Finance investeert de gelden in specifieke financiële instellingen (MFI's) , die microkredieten verstrekken aan families en kleine bedrijven die geen toegang hebben tot reguliere kredietverstrekkers.

PGGM is een actieve speler op het terrein van verantwoord beleggen. Als grote institutionele belegger wendt zij haar invloed aan om positieve ontwikkelingen te stimuleren en negatieve ontwikkelingen af te remmen op het gebied van milieu, sociale omstandigheden en goed ondernemingsbestuur.

Over PGGM
PGGM is sinds 1 januari 2008 een pensioenuitvoeringsorganisatie en vermogensbeheerder. PGGM verzorgt voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. PGGM heeft momenteel EUR 88 miljard pensioenvermogen belegd van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn.

PGGM - 28 mrt 2008