Ingezonden persbericht


De film van Ome Geert

Eindelijk. Het is zo ver. Na vele discussies is gisteren de film Fitna van Geert Wilders wereldkundig gemaakt. Een ding kan ik niet ontkennen. Hier is Moed voor nodig. Maar wat moet ik hier nu mee. Helemaal niets. Zolang de heer Wilders actief bezig is met zijn dagelijkse kruistocht tegen de Nederlandse Moslims weten velen van ons dat het grotendeels gebaseerd is op het creëren van onrust en sprookjesachtige angsten. Nieuwsgierig naar het zien van Fitna ben ik niet, omdat ik ervan overtuigd ben dat dit initiatief zinloos is en een maatschappelijke scheuring niet tot stand zal brengen. De film van Ome Geert is wat mij betreft dan ook een pleidooi tegen iets wat niet realistisch is.

Dagelijks worden wij geconfronteerd met allerlei berichten en signalen die ons niet echt vrolijk maken. Negatieve gebeurtenissen ver van huis, maar ook dicht bij ons zelf. Dag in dag uit komen wij allen in aanraking met uiteenlopende verwensingen en radicaliseringen en worden wij, bewust of onbewust, gekwetst. Onbegrip en discriminatie krijgen zo steeds meer ruimte voor ontkieming. Helaas is het ons niet vreemd om anderen, om wat voor reden dan ook, ergens de schuld van te geven. Dit zonder breed draagvlak, met onvoldoende informatie, uit frustratie of onder invloed van omgeving en media.

Ervan uitgaande dat iedereen zijn eigen maatschappelijke belang definieert wordt de ander vaak gezien als schuldige die niet bijdraagt aan een wenselijke samenleving. Hiermee wordt het radicaliseren zichtbaarder en normaler bevonden. Te gemakkelijk wijzen wij naar de ander en beschuldigen wij vooral de ander van alles en nog wat.

Geachte heer Wilders; Een warm welkom en een thuisgevoel voor iedereen schept juist vertrouwen en daardoor raakt men gemotiveerder om een eigen bijdrage te leveren aan uw wenselijke samenleving. Willen we met elkaar het negatieve denken en doen naar iets positiefs ombuigen& dan is hier Moed voor nodig. Moed staat juist voor het verleggen van grenzen, want als wij zien wat juist is, en het dan toch nalaten, dan is dat een gebrek aan moed!

Mijn overtuiging? Ik ga voor het Moeddhisme. Niets moet, maar Moed&

Bart Wisbrun

Initiatiefnemer Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht