Gemeente Schouwen-Duiveland


100-jarige in Burgh-Haamstede

Publicatiedatum: 31 maart 2008


- PERSBERICHT -

Datum

25 maart 2008

N. Dorst, 452 168

Mevrouw Boot-Viergever uit Burgh-Haamstede 100 jaar

Vrijdag 28 maart werd mevrouw M.J. Boot-Viergever 100 jaar. Burgemeester Asselbergs feliciteerde haar op dezelfde dag in zorgcentrum Duinoord in Burgh-Haamstede.

Mevrouw Boot werd geboren in Sint-Annaland als schippersdochter. Toen mevrouw vier werd verhuisde de familie naar de wal en ging men in Oosterland wonen. Na de lagere school ging ze thuis in de huishouding helpen. Op haar 14e werd ze hulp bij "De Bewaerschole" in Oosterland.

Toen mevrouw twintig jaar was, behaalde ze het diploma voor bakerhulp. Dit beroep heeft zij vijftien jaar lang uitgeoefend. Daarna werd de zus van mevrouw Boot ernstig ziek en heeft zij drie jaar voor haar zus gezorgd. Vervolgens werd mevrouw Boot, op verzoek van de diaconie van de Hervormde gemeente in Zierikzee, directrice van "Rusthuis Irene" in de Hoge Molenstraat. Deze functie heeft zij tot aan haar pensioen vervuld.

In 1975 huwde mevrouw op haar 68 e met de weduwenaar Jan Boot. Plotseling kreeg ze er daardoor drie dochters bij. Een aangetrouwde dochter woont in Canada en mevrouw Boot is daar al veertien maal op bezoek geweest. In 1994 werd ze weduwe. Tot haar 98 e heeft ze zelfstandig in Scharendijke gewoond. Borduren is haar lust en haar leven en veel mensen krijgen een borduurwerkje van haar cadeau. Ze bezit humor, wilskracht en een positieve instelling.

Mevrouw Boot heeft drie aangetrouwde kinderen, veertien kleinkinderen, negenentwintig achterkleinkinderen en zeven
achter-achterkleinkinderen.