Ingezonden persbericht


Rondleiding Stadhuis van Miralles en omgeving

Vrijdag 28 maart - 15.00 uur

Architectuurcentrum Aorta organiseert een rondleiding door het Stadhuis en omgeving. Onder leiding van een architectuurgids wordt de nieuwe architectuur van het Stadhuis bekeken.

De Spaanse architect Miralles (1955 - 2000) verbouwde het deels middeleeuwse complex. In zijn ontwerpen staat de afleesbaarheid van de architectuur voorop. Het Utrechtse stadhuis heeft een eeuwenlange geschiedenis, want al meer dan 650 jaar zetelt het bestuur van deze stad op die plek. In de loop van die tijd werd een tiental panden en stadskastelen aangebouwd. Miralles verbond bestaande en moderne architectuur op een niet alledaagse wijze met elkaar. Niet alleen het uiterlijk van het nieuwe stadhuis is spraakmakend, maar ook het interieur weet nog menig bezoeker te verrassen. Miralles ontwierp een interieur waarbij oude elementen werden geïntegreerd met nieuwe details, van verlichting tot rijdende kastsystemen, vreemde trappen en bizarre plafonds.

Aanvang: 15.00 uur

Vertrek: entree stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2

Kosten: 7,50 euro per persoon (6,25 euro voor U-pas houders, 65+ en Vrienden

van Aorta)

Duur: 1 ½ uur

Inschrijving en informatie: Van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich opgeven via tours@aorta.nu maar ook telefonisch of aan de balie.

Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030) 2321686.

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht