Nederlandse Moslim Omroep

Acceptatie homoseksualiteit ondermaats - en niet alleen onder moslims

Homoseksuele moslims zoeken acceptatie binnen geloofswereld

Het filmfestival van Amnesty International brengt vrijdag 27 maart de opmerkelijke film A Jihad for Love door de Indiase filmmaker Parvez Sharma. Volgens Sharma was het hoog tijd dat dit onderwerp nu eens aangepakt werd door homoseksuele moslims, vóór homoseksuele moslims. Homoseksualiteit ligt gevoelig binnen de islam en ook Sharma had grote problemen om homoseksuelen voor de camera te krijgen; hij heeft zich bij het filmen voorgedaan als toerist. Maar hoe kreeg Sharma zijn hoofdpersonen tot een getuigenis voor de camera? Wat voegt zijn film toe aan andere films die voor lotsverbetering van homoseksuelen pleiten? En waarom zouden de jongeren van WATNOU...?! deze film moeten zien? Hierover spreekt presentator Abdellah Dami met Parvez Sharma.

In de studio praat Dami intussen met zijn gasten over de acceptatie van homoseksualiteit in onze samenleving. Is die acceptatie inderdaad zo ruim als we zelf graag denken? De deelnemers van dit gesprek zijn Carim Bouzian (het Roze Huis, Antwerpen), Meino Schraal (lid Provinciale Staten Noord-Holland), Chafik Gadir (stichting Nafar voor homoseksuele Noord-Afrikaanse jongeren), Krzysztof Dobrowolski-Onclin (COC) en Salaheddien Boulaabi (uitleenmoslim Almere). Tenslotte in deze uitzending: de vierde islamquiz met actrice Mounira Hadj Mansour, dochter Jamila in de regionale urban soap Westside.

WATNOU...?!
Uitzending: vrijdag 28 maart 2008 van 22.00 tot 23.00 uur op Radio 5 Na de uitzending blijvend beschikbaar via onze website nmo.nl Hier vindt u ook het volledige gesprek met Parvez Sharma.