Ingezonden persbericht


SignPro Benelux en Corel organiseren sign-ontwerpwedstrijd 2008

Ontwerpcompetitie voor signprofessionals en studenten op basis van CorelDRAW Graphics Suite X4

Haarlem, 28 maart 2008 ­ SignPro Benelux, het gerenommeerde vakblad voor signmakers, en Corel organiseren voor het tweede jaar een ontwerpwedstrijd voor studenten en professionals in de signbranche. De wedstrijd wordt gesteund door sponsors die aantrekkelijke prijzen ter beschikking stellen.

Er zijn twee categorieën waarin men kan deelnemen. Signprofessionals kunnen kiezen om werk voor een bestaande klant in te zenden of een ontwerp te produceren op basis van een voorbeeld. Studenten kunnen zich ook aanmelden en zij gebruiken signPro als voorbeeldklant. Als opdracht kan gekozen worden voor een abriposter of bestickering voor een auto.

Er zijn prijzen te verdienen met een totale waarde van meer dan 7000 euro. Professionals kunnen de volgende prijzen winnen: een Canon IPF5100 printer, een Roland Camm-1 Servo GX-24 plotter, een Canon Digital Ixus 80 IS compact camera, een Wacom tekentablet Intuos3 A6 Wide en HP looft een HP Photosmart Pro B9180 uit. Studenten kunnen een Canon digital IXUS 80 IS of een Wacom Intuos3 A6 Wide tekentablet winnen. Maegis, Sign Top en Tripa stellen een mediapakket ter beschikking.

Voorzitter van de jury is Herman Hartman, hoofdredacteur van signPro Benelux. "We hebben vorig jaar bijzonder werk gezien, van zeer creatief tot klanteffectief en simpel," aldus Hartman. "De opdracht is dat het effectief moet zijn en ik verwacht dan ook mooi werk te zien van de talenten in Nederland en België."

Deelnemers kunnen inzenden tot 1 september 2008 via de website www.corelsignpro.nl. Begin oktober worden de winnaars bekendgemaakt. Op de actiepagina www.corelsignpro.nl kunnen deelnemers zich inschrijven. Men vindt daar meer informatie zoals deelnamereglementen en prijzen


- Einde -

Over signPro Benelux

SignPro Benelux is het leidinggevende vaktijdschrift voor de sign- en zeefdrukindustrie in De Benelux. Het magazine behandelt tweemaandelijks een keur aan onderwerpen, zoals digital printing, zeefdruk, lichtreclame en andere relevante items op het gebied van visuele communicatie. SignPro Benelux is het enige vaktijdschrift in haar branche dat regelmatig producten test. Door haar onafhankelijke redactievoering is SignPro Benelux al jarenlang het meest gelezen en hoogst gewaardeerde vakblad in de sign- en zeefdrukindustrie in De Benelux. Er is ook een Europese (Engelstalige) versie: SignPro Europe.

Over Corel Corporation

Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW® Graphics Suite, Corel® Paint Shop Pro Photo®, Corel® Painter(TM), Corel DESIGNER®, VideoStudio®, Corel® WordPerfect® Office, WinDVD®, WinZip® en iGrafx®. De software van Corel is ontworpen om gebruikers productiever te laten werken en ervoor te zorgen dat zij hun creatieve mogelijkheden kunnen verwezenlijken en richt zich op het bieden van grotere meerwaarde via producten met zeer uitgebreide functionaliteit, die gemakkelijker aan te leren en te gebruiken zijn. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die het leiderschap van Corel in het ontwikkelen van innovatieve software en op het gebied van ontwerp en toegevoegde waarde erkennen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), onlineleveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Taiwan, Duitsland, China en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE.