Gemeente Leiden

Datum 28 maart 2008
Nummer 080328-c/fd

Reis naar zusterstad Toruñ voor geïnteresseerde Leidenaren

In de komende herfstvakantie organiseert de stichting Stedenband Leiden-Toruñ voor de tiende keer de succesvolle busreis voor geïnteresseerden naar Toruñ (Polen). Uit vorige reizen zijn reeds diverse contacten tussen verenigingen en groepen voortgekomen.

De stedenband tussen Leiden en Toruñ bestaat dit jaar 20 jaar. In deze periode zijn vele uitwisselingscontacten gerealiseerd: scholieren, schakers, beroepsopleidingen, kunstenaars, basketballers, artsen, patiëntenverenigingen, koren, muziek- en theatergroepen, ijshockeyers, homo-emancipatie groepen, hardlopers, historici, milieudeskundigen etc. uit Leiden en Toruñ hebben elkaar leren kennen.

Bezoek in herfstvakantie

Ook dit jaar nodigt de Stichting Stedenband Leiden-Toruñ groepen (sport, cultuur, maatschappelijke organisaties, scholen etc.) uit om in de herfstvakantie voor vijf dagen mee te gaan naar de gastvrije, historische en monumentale partnerstad Toruñ. Het vertrek is op dinsdagavond 21 oktober en de reizigers zijn zondagmiddag 26 oktober weer terug in Leiden. Ook individuele personen met een belangstelling voor Toruñ kunnen zich aanmelden. Het leggen van contacten en het ondernemen van gemeenschappelijke activiteiten (receptie, excursie, afscheids-bijeenkomst) staat centraal bij het bezoek. Om het bezoek goed voor te kunnen bereiden, is het van belang dat geïnteresseerden hun belangstelling vóór 10 mei 2008 kenbaar maken. Dit maakt het mogelijk tijdig een uitwisselingspartner in Toruñ te zoeken. In september wordt voor de deelnemers aan de reis een informatieavond belegd. De deelnamekosten zijn beperkt omdat de gemeente Leiden een bijdrage levert in de vervoerskosten.

Aanmelding: schriftelijk vóór 10 mei 2008 met opgave van aantal deelnemers. Richten aan: gemeente Leiden, t.a.v. Carel van Ingen, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. E-mail: c.van.ingen@leiden.nl .

Inlichtingen

Carel van Ingen, contactambtenaar Stedenband Leiden-Toruñ, tel. (071) 516 70 29 (kantooruren) Dirk Jan Binnendijk, voorzitter stichting Stedenband Leiden-Toruñ, tel. (071) 541 65 64 ('s avonds)

Nadere informatie:
Fons Delemarre, bureau Communicatie, tel. (071) 516 50 55 / 06 - 54 72 58 18