Gemeente Enkhuizen

Hoe sportief ben jij?

De Nationale Sportweek is dé kans om kennis te maken met sport die je past ! Dit jaar wordt de week al weer voor de vijfde keer gehouden. Van 28 maart tot en met 5 april is het sport wat de klok slaat. Doel is zoveel mogelijk Nederlanders in beweging te brengen.

Vorig jaar stonden er ruim 1800 activiteiten op het programma tijdens de Nationale Sportweek. En net als vorig jaar heeft elke dag van de Nationale Sportweek een thema en zijn eigen BNers als ambassadeur, zoals Marco Borsato (Dag van de Watersport), Bas Muijs (Dag van de Fietssport) en Elsemieke Havenga (Dag van de Balsport). De Dag van geeft de sport een boost in één van de sportgemeenten in Nederland. Zo is er op zaterdag 29 maart in Arnhem een groot motorsportspektakel en vindt op donderdag 3 april, tijdens de Dag van 30 minuten een landelijke recordpoging plaats. Hierbij zijn de ambassadeurs en prominente sporters aanwezig. Tegelijkertijd is het super gevarieerde aanbod in het hele land toegankelijk. Kijk nu al vast op www.nationalesportweek.nl om te zien wat er bij jou de buurt te doen is!

Gymnastiekvereniging Vek-Wik
Gymnastiekvereniging Vek-Wik is een van de lokale deelnemers aan de Nationale Sportweek. Op woensdagmiddag 2 april tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen tussen 3 en 6 jaar hun energie kwijt bij Kidsgym in de Zeevaartschool, Kuipersijk 15. Vek-Wik wil onder de aandacht brengen dat bewegen belangrijk is voor iedereen. Maar jonge kinderen in het bijzonder moeten veel bewegen om hun motoriek te ontwikkelen. Vek-Wik wil ze hiermee helpen. Gymnastiek richt zich bij uitstek op het ontwikkelen van verschillende delen van de motoriek. Maar leren samenwerken met elkaar en (bal)spelletjes zijn ook belangrijk!

Wilt u zich als vereniging opgeven, dan kunt u contact opnemen met de Stichting Nationale Sportweek, tel.: (026) 483 47 17, e-mail: info@nationalesportweek.nl. Ook activiteiten van sportverenigingen die niet direct binnen een van de genoemde takken van sport vallen, zijn natuurlijk van harte welkom.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl