Persberichten

BEAUTY TRADE SPECIAL 2008: VOLOP ACTIVITEITEN!

Publicatiedatum: 29-02-2008


Het Beauty Trade special podiumprogramma is compleet. Ook deze editie zijn er naast het complete productaanbod van zo'n 170 exposanten weer veel activiteiten die de schoonheidsverzorgingsbranche goed tot haar recht laten komen. Zo zijn er bijvoorbeeld de Nederlandse Make-Up Kampioenschappen, de nagelwedstrijden en het BT&EA Massageplein. Alle wedstrijden en shows zullen op één groot Beauty Stage achterin hal 7 worden gehouden.


Nederlandse Make-Up Kampioenschappen
Ook deze editie organiseren de vakbladen Visagie en Esthéticienne in samenwerking met VNU Exhibitions en brancheorganisatie BT&EA weer de jaarlijkse Nederlandse Make-Up Kampioenschappen.
Op zaterdag 29 maart is de opdracht 'Trendmake-up voor naturel roodharigen', waarmee de deelnemers aan de wedstrijd een prachtige uitgaansmake-up creëren die de natuurlijke kleur van het rode haar mooi doet uitkomen.
Op zondag 30 maart is het thema 'Smoky eyes vamp' waarbij de wedstrijddeelnemers hun creatieve kant kunnen laten zien. In de categorie bodypainting op maandag 31 maart is het theatrale thema ditmaal 'Burlesque'. De winnaar in deze categorie mag zich een jaar lang Benelux Make-Up Artist 2008 noemen. Een gerenommeerde jury beoordeelt de kandidaten en Lisette Hordijk neemt de presentatie van de wedstrijden op zich.

BT&EA Massageplein
De brancheorganisatie BT&EA biedt de bezoekers van de beurs een ontspannende Vunkuwa massage aan op het massageplein. Deze massage komt voort uit 10.000 jaren technieken voor healing en natuurlijk genezen. De focus van Vunkuwa is het leren kennen van lichaam en geest. Op het massageplein is er meer informatie over Vunkuwa en de historie ervan. Voorzitter van de BT&EA Conne van Groningen: "Als Vunkuwa wordt toegepast, zal het lichaam totaal ontspannen; een ideale pauze tijdens een innoverende beursdag". Het massageplein is te vinden bij de entree van hal 7.

Nieuw initiatief: Estitica Beauty Innovation Award
VNU Exhibitions organiseert samen met brancheorganisatie BT&EA en het nieuwe internationale trendmagazine Estetica NL voor de eerste keer de ESTETICA BEAUTY INNOVATION AWARD. Dit initiatief is in het leven geroepen om nieuwe, innovatieve professionele producten die op de beurs gelanceerd worden, in de spotlights te zetten. Projectmanager Annelies Bodifée: "Met deze prijs onderstrepen de drie initiatiefnemers het belang van innovatie in de professionele verzorgingsbranche." Een gerenommeerde persjury beoordeelt de ingezonden producten op de volgende 4 criteria: innovatie, verpakking en uitstraling en merchandise. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 31 maart in de VIP lounge van Jaarbeurs Utrecht, waarbij vakbladen alsmede journalisten van consumentenbladen en vertegenwoordigers van de brancheorganisaties aanwezig zullen zijn, zal de eerste Award uitgereikt worden. Vanaf nu zal ieder voorjaar deze Award worden uitgereikt.

Vrouwen met kanker genieten van...…
Diagnose kanker is zwaar en de fysieke en mentale gevolgen van de behandelingen maken een grote indruk op de patiënt en haar gezin en omgeving. Vrouwen doen er vaak alles aan om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan, ontzien daarbij de omgeving en willen er vooral niet ziek uitzien. Daarbij kost ziek zijn veel geld. Teruggang in inkomen, extra kosten voor vervoer en medicijnen drukken zwaar op de financiën. Ook dit jaar organiseert Stichting Viva la Donna weer de jaarlijkse verwendag voor vrouwen met kanker. Gewoon een moment van ontspanning na een vaak moeilijke tijd. Op 29 mei 2008 gaan ook dit keer weer 1000-en vrouwen voor een gratis behandeling naar de schoonheidsspecialiste, kapper, masseur en nog veel meer verwenners.
Corinne de Haas, initiatiefneemster en grondlegster van Viva la Donna; "Viva la Donna is een organisatie die zich inzet om vrouwen met kanker weer te laten stralen tijdens of na de behandelingen voor kanker. Er is bij deze vrouwen veel behoefte aan informatie en advies over beauty en uiterlijke verzorging"
Tijdens de Beauty Trade special vraagt Stichting Viva la Donna schoonheidsspecialistes, nagelstylistes, kappers, masseurs e.d. mee te doen met de Nationale Verwendag. Deze deelnemers stellen hun locatie open en geven op deze dag vrouwen die door kanker zijn getroffen een gratis verwenbehandeling. Op de beurs zal stichting Viva la Donna aanwezig zijn om aandacht te vragen voor haar bijzondere activiteiten.

Het complete podiumprogramma
Zaterdag 29 maart
Nederlandse Make-Up Kampioenschappen -Beautystage 1
10.30 - 16.30 uur Wedstrijd, thema 'Trendmake-up voor naturel roodharigen'
17.00 uur Parade van alle modellen over de beurs
17.15 uur Prijsuitreiking

Zondag 30 maart
Nederlandse Make-Up Kampioenschappen -Beautystage 1
10.00 - 16.30 uur Wedstrijd, thema 'Smoky eyes vamp'
17.00 uur Parade van alle modellen over de beurs
17.15 uur Prijsuitreiking

Nederlandse Nail Art Kampioenschappen - Beautystage 2
10.00 - 11.30 uur NK Nail Art Wedstrijden, thema 'Pink'
12.00 - 13.00 uur NK Fantasy Mail Art 3D, thema 'vrije keuze'
15.00 - 15.30 uur Prijsuitreiking

Prijsuitreiking loterij H&K Wellness Products - Beautystage 1 en 2
13.30 uur Prijsuitreiking loterij

Maandag 31 maart
Nederlandse Make-Up Kampioenschappen - Beautystage 1
11.00 - 15.00 uur Wedstrijd, bodypainting, thema 'Burlesque'
16.15 uur Prijsuitreiking

Blue Diamond Award "Verkiezing Cursist van het Jaar" - Beautystage 2
11.30 uur Start praktijkrondes
14.45 uur Start Finaleronde
15.30 uur Prijsuitreiking

Voor meer informatie kijk op www.beautybeurzen.nl
---


Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions