Tunnels de komende weekenden open

Rijkswaterstaat, Provincie Limburg en de Gemeente Roermond hebben vandaag in een bestuurlijk overleg afgesproken dat de tunnels voorlopig in de weekenden open blijven, totdat er duidelijkheid is over een definitieve planning. Gezamenlijk is besloten om de verkeershinder voor de regio tot een minimum te beperken. D aarbij realiseren de partijen zich dat dit consequenties kan hebben voor de definitieve openstelling van de tunnels.

Rijkswaterstaat heeft, mede op verzoek van de Provincie Limburg en de Gemeente Roermond, inmiddels de nodige maatregelen getroffen, en verwacht nu binnen afzienbare tijd een voorstel voor een integrale planning van de aannemer te kunnen ontvangen. In verband met de ontbrekende planning is een overleg hierover vandaag, tussen Provincie Limburg, Gemeente Roermond, en Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat, opgeschort.

De partners zijn het er over eens dat er nu prioriteit gegeven moet worden aan een kwalitatief goede, betrouwbare planning, teneinde te kunnen komen tot een voortvarende afbouw van de tunnels. Zo gaat de aannemer uiteraard door met de werkzaamheden voor de afbouw van de installaties in en bij de tunnels, die zonder afsluiting uitgevoerd kunnen worden. Om de tunnels definitief open te kunnen stellen moeten er nog veel werkzaamheden plaats vinden. Er dient daarom wel rekening te worden gehouden met het feit dat de tunnels voor definitieve openstelling nog afgesloten moeten worden voor deze werkzaamheden.

Daarom hebben de partners met elkaar afgesproken dat ze samen een balans zoeken tussen de mogelijkheid om efficiënt te bouwen en het waarborgen van de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Roermond. Daarnaast hebben de partners afgesproken dat Rijkswaterstaat de bewoners van de regio en de weggebruikers proactief informeert over de werkzaamheden.

De tunnels zullen in de weekenden van 29 en 30 maart en 5 en 6 april in ieder geval open blijven.

Noot voor redacties (