Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Canadees dbClifford in Nederland
Concerten in Paradiso en op Goois Jazzfestival

dbClifford is zanger, songschrijver en multi-instrumentalist. In Nederland verscheen eerder deze maand zijn eerste single Simple Things. Een nummer dat nu al op de playlist staat van zowel Radio1 als Radio2 en 3FM. Deze maand komt zijn debuutalbum Recycable uit en in het laatste weekend van maart is hij bovendien live te zien in Nederland!

dbClifford - 27 jaar oud - groeit op in Frankrijk en Engeland. Muziek staat centraal in zijn leven. Als klein kind wordt hij al bestempeld als wonderkind. Wat niet verwonderlijk is, want op vijf jarige leeftijd speelt hij al de opera Carmen op de piano. Vanaf zijn elfde begint hij met drummen en ook daar blijft het niet bij. Hij leert gitaar, basgitaar en saxofoon spelen. Na zijn middelbare school gaat hij naar de prestigieuze CIAM muziekschool in Bordeaux. Nadat hij afgestudeerd is speelt hij in een Engels bandje, waarmee hij in 2000 een demo opneemt. dbClifford ontdekt in die tijd zijn passie voor live optreden. Hij verhuist naar L.A., maar daar blijft hij niet lang. Hij vindt zijn plek in Canada.

Het overlijden van zijn moeder is een cruciaal moment in het leven van dbClifford. Hij gebruikt zijn muziek om zijn gevoelens te verwoorden. In 2004 heeft hij tien nummers geschreven en het begin van zijn debuutalbum Recyclable is geboren. dbClifford bracht dit album op 13 maart 2007 in Canada uit en met groot succes! Canadian Musician Magazine noemde hem een 'world class multi-talented performer'; dit mulitalent heeft de nummers op zijn album geschreven, geproduceerd, opgenomen een speelde zelf alle instrumenten op de plaat in. Zijn talent wordt ook gezien buiten Canada en Japan, want zijn plaat komt nu ook uit in andere landen, zoals de UK en in de Benelux.

dbClifford LIVE
ZA 29.03 Goois Jazzfestival met o.a. Wouter Hamel, Rose, Silje Nelgaard in Spant, Bussum / ¤ 42,50 ZO 30.03 Paradiso, Amsterdam - zaal open 21.00 uur / aanvang 21.30 uur / ¤ 7,50

www.dbclifford.com - www.myspace.com/dbclifford www.paradiso.nl - www.gooisjazzfestival.nl


- EINDE PERSBERICHT -

Er zijn last minute winacties mogelijk, waarbij kaarten voor de show in Paradiso worden verloot of het nieuwe album Recycable. Bel of mail!

Lage resolutie foto's zijn te downloaden van www.het-monumentale.nl/downloads.php. Hoge resolutie foto's zijn op te vragen!

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht

Postbus 553, 3500 AN Utrecht

M: 06 - 4500 8427 - F: 08 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - wwwhet-monumentale.nl.