Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht
CNV Land- en tuinbouw (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 25 maart 2008

------

CNV Land- en tuinbouw organiseert 'Mooi Land!' in Drachten Boerenhemel of boerenlucht?

De IJsselmeerpolders - nu Flevoland - heetten vroeger de boerenhemel op aarde te zijn. Dat was toen, jaren 50 en daarna. Maar nu? Hoe is de stand van zaken nu in het agrarisch deel van (heel) Nederland? Vakbond CNV Land- en tuinbouw legt de vinger aan de pols. De titel van het bijbehorend evenement verraadt veel: 'Mooi Land!' Zaterdag 29 maart in Drachten. Het gaat die dag in het Fries Congrescentrum over koeien en kippen, struisvogels en varkens, over haver en hennep. Over wat je er mee kunt doen, maar ook over wat je er mee zou kúnnen doen. Over verwerkingsmethoden kortom en over verwerkende industrie. Maar ook over research en development. En over kosten en investeringen; over centen en rente. Maar ook over waarden en arbeidsvoorwaarden. Kortom over alles wat dat mooie agrarische land te bieden heeft.

Maar het is niet alleen kijken en luisteren. "Mooi Land!' is ook om te dóen. Voor jong en oud die is geïnteresseerd in de agrarische sector en de daaraan gelieerde bedrijfstakken.

Natuurlijk lopen er koeien rond, om te knuffelen desgewenst

Natuurlijk kun je op het vacatureplein kijken of er een mooie baan voor jou tussen zit

Natuurlijk kun je zaterdag in Drachten boerenlucht in de fles kopen

Natuurlijk vind je het laatste en modernste in agrarische machinerie

Natuurlijk kun je leren tractor rijden in de tractorsimulator

Natuurlijk schuif je aan bij de barbecue waar topkok Herman Helmich bakt en braadt

Natuurlijk kun je genieten van de muziek van Syb van der Ploeg en Erik Hulzebosch

Natuurlijk kun je ervaren waar hennep ook voor kan dienen

Natuurlijk geeft CNV land en tuinbouw jou antwoord op mogelijke vragen Natuurlijk is agrarisch Nederland onverminderd een 'Mooi Land!' Om die reden houdt CNV Land- en tuinbouw ook dit evenement.

Het Fries Congrescentrum vindt u aan de Oprijlaan 3,Drachten. Het 'Mooi Land!'-evenement duurt van 12.00 -16.30 uur. Entree is gratis.