Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
ZO! cultuur Zuidoost presenteert:
SALSZO!
Met de legendarische Cubaanse salsa artiest Adalberto Álvarez

29 maart 2008
17:00- 01:00 uur
MFC No Limit * Geldershoofd 80 * Amsterdam Zuidoost

ZO! cultuur Zuidoost organiseert op zaterdag 29 maart van 17:00 - 01:00 uur in 'No Limit' aan het Geldershoofd 80 in Amsterdam Zuidoost een groots salsa-evenement onder de naam 'SALSZO!'.

Adalberto Álvarez, bijgenaamd 'El Caballero del Son', is al meer dan 35 jaar een topartiest met grote invloed op de salsa. Artiesten als Juan Luis Guerra, Willie Rosario, Oscar d'Leon, Willie Chirino en vele anderen hebben composities van hem gezongen. De zestienkoppige formatie van Adalberto Álvarez staat garant voor muziek van de bovenste plank zoals bleek uit de optredens die hij verzorgde tijdens het North Sea Jazz Festival en de in 1997 gehouden Eurotop in Amsterdam.

Het thema van SALSZO! is 'Cuba meets LA', een verwijzing naar twee populaire salsa dansstijlen. Voorafgaand aan het optreden zullen topdansers van beide stijlen workshops en shows geven. Voor de LA-style zijn dit Brian & Mechteld, Nederlands en Europees kampioen Salsa. Voor de Cuban-style is dit Rafael Castellanos en zijn groep Cubamsterdamsa, die met de Afro-Cubaanse groep Cutumba overal ter wereld heeft opgetreden.

Bijzonder aan SALSZO! is het feit dat een artiest van dit kaliber uitgerekend neerstrijkt in Amsterdam Zuidoost. Tegelijkertijd is er in Nederland geen logischere plek te vinden dan het meest multiculturele stadsdeel van Nederland waar diversiteit meer regel dan uitzondering is. Hierin ligt de succesformule die SALSZO! heet oftewel salsa is aangekomen daar waar het thuis is, in Amsterdam Zuidoost.

'SALSZO!' is een productie van ZO! cultuur Zuidoost.

SALSZO!
29 maart 2008
17:00- 01:00 uur
MFC No Limit * Geldershoofd 80 * Amsterdam Zuidoost

Noot aan de redactie /