Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Barendrecht Schoon

BARENDRECHT (25-03-2008) - Op zaterdag 29 maart 2008 om 10.00 uur geven Burgemeester Van Belzen en Wethouder Zuurbier samen het startsein voor de campagne Barendrecht Schoon bij Het Trefpunt aan de Dr. Kuijperstraat.

De Harmonievereniging Barendrecht gaat 29 maart `het Trefpunt binnenstebuiten' keren en aan de slag om de binnen- én de buitenkant van Het Trefpunt op te ruimen en schoon te maken. Niet alleen de repetitie- en opslagruimten krijgen een schoonmaakbeurt, ook het plein en de bosschages rondom het gebouw worden door de Harmonievereniging grondig geveegd en schoongemaakt. Daarmee geeft de Harmonievereniging een prachtig voorbeeld van samen zorgen voor een schone woonomgeving. Deze activiteit vormt de start van de campagne Barendrecht Schoon.

Campagne
Barendrecht doet er heel veel aan om de gemeente `schoon en heel' te maken en te houden. Daarbij heeft de gemeente de hulp nodig van haar bewoners en ondernemers. Dat kan al heel eenvoudig door de regels na te leven en afval op de juiste manier aan te bieden. Maar ook door zelf de bezem te pakken om het eigen straatje te vegen of door samen met buurtbewoners een opschoonactie te houden.

Om eigen inbreng voor een schone en hele gemeente te stimuleren vindt van eind maart tot eind mei de campagne `Barendrecht Schoon' plaats (met een onderbreking tijdens de meivakantie). Naast de gebruikelijke werkzaamheden krijgt steeds een bepaald gebied van Barendrecht een week lang extra aandacht. De straten worden helemaal schoongemaakt, reparaties worden verricht en graffiti wordt verwijderd. Ook bewoners, verenigingen en instellingen doen mee met activiteiten om de buurt schoner en leuker te maken.

Noot voor de pers,