Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 28-03-2008

Snelheidscontrole

UTRECHT- De politie heeft donderdagmiddag ter hoogte van de Laan van Maarschalkweerd een snelheidscontrole uitgevoerd. De controle werd om 13.00 uur gestart en tot 15.00 uur werden 802 voertuigen gecontroleerd. Er werden 99 overtredingen gemeten, waarbij de hoogste snelheid 85 km per uur bedroeg.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT - Op donderdag 27 maart heeft de politie omstreeks 15.30 uur een veelpleger aangehouden voor heling. De politie surveilleerde langs de Dommeringdreef toen zij de 30- jarige man uit Utrecht zagen staan die zich uit de voeten maakte toen hij de politie zag. De agenten zette de achtervolging in en konden de man staande houden. In zijn vlucht probeerde de verdachte nog zijn tas in een tuin te dumpen, maar deze werd gevonden door een bewoonster. In de tas bleek een laptop met een oorset te zitten. De veelpleger is aangehouden en ingesloten.

Rijden onder invloed

VLEUTEN- De politie heeft in de nacht van 28 maart een 49-jarige man uit Utrecht aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist werd omstreeks 01.25 uur gecontroleerd op de Arnodreef en het bleek dat de man te veel gedronken had. Uit de ademanalyse bleek dat de man 430 ug/l in zijn bloed had zitten. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Bromfietscontrole

UTRECHT- De politie heeft op donderdag 27 maart samen met het scooterteam een bromfiets controle gehouden. In de middag werd er gecontroleerd op de Castellumlaan en in de avond op de Kroonstraat. In totaal werden 43 bromfietsen gecontroleerd waarbij 28 bestuurders een bekeuring kregen voor onder meer een te hoge snelheid, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en ondeugelijke remmen.

Te veel op

UTRECHT- De politie kreeg in de nacht van 28 maart rond 00.45 uur een melding van een aanrijding op de Europalaan. Ter plaatse bleek een 62-jarige man uit Nieuwegein met zijn auto tegen een betonnen afzetting is gereden. Uit een ademanalyse bleek dat de man te veel gedronken had en dus werd hij aangehouden. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

UTRECHT- Op de Voorstraat is in de avond van donderdag 27 maart rond 21.10 uur een fietser aangereden door een stadsbus. De fietser, een 37-jarige man uit Utrecht, fietste voor de bus uit en volgens ooggetuigen was hij al slingerend niet van plan de bus te laten passeren. Op een gegeven moment leek het erop dat hij de bus liet passeren, maar op het laatste moment dook hij weer voor de bus. De buschauffeur kon niet meer stoppen en reed de man aan. Pas toen de politie arriveerde leek de gevallen fietser pas last te krijgen van zijn been. De agenten roken een alcohollucht uit de mond van de fietser en wilde hem controleren op alcohol gebruik. De man wilde hier echter niet aan meewerken en zodoende is hij aangehouden en afgevoerd naar het bureau. Hier bleek dat hij wel degelijk gedronken had.

Velgendief aangehouden

VLEUTEN De politie heeft op woensdag 26 maart een verdachte van diefstal van velgen en autobanden in zijn woning aangehouden.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Vlambloemlaan bij een auto werd ingebroken, waarbij personen in donkere kleding waren weggelopen richting De Weide Wereld. Agenten zochten de hele wijk af, maar troffen niemand aan. Kort daarop bleek dat het niet ging om een autokraak, maar om diefstal van twee velgen van een Peugeot die voor de woning geparkeerd stond. Diezelfde nacht werden op de Impalastraat in Utrecht ook velgen gestolen van een Peugeot.

Op zaterdag 22 maart zagen agenten een ambtshalve bekende persoon rijden. De APK bleek al sinds augustus 2007 verlopen te zijn, waarna hij een bekeuring kreeg. De bestuurder, een 19-jarige man uit De Meern, had de afgelopen tijd al meerdere boetes gekregen, maar bleef ondanks alles toch rijden. Hierop werd besloten om de auto in beslag te nemen voor een technische controle. Wat de agenten opviel was dat de auto aan de voorzijde twee lichtmetalen velgen had, die vermoedelijk op een Peugeot thuishoorden, terwijl de auto daarvoor altijd vier zwarte velgen had.

Andere agenten hadden de auto van de verdachte zondagochtend 24 maart voor zijn woning zien staan met vier lichtmetalen velgen. Uit onderzoek bleek dat het merk en type van de gestolen velgen en banden overeenkwamen met de banden en velgen van de inbeslaggenomen auto. De verdachte is door agenten op woensdag 26 maart in zijn woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft de zaak bekend.

Alcomobilist

UTRECHT- Donderdag 27 maart heeft de politie om 17.50 uur een 57-jarige man uit Utrecht aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Het rijgedrag was aanleiding om de man ter hoogte van de Kenaustraat aan te houden. De man blies bij de ademanalyse 655 ug/l en zag zijn rijbewijs ingevorderd worden. Tevens is tegen de alcomobilst een proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven

UTRECHT- In een kledingwinkel aan het Radboudkwartier zijn donderdag op 27 maart tot twee maal toe winkeldieven aangehouden.

Omstreeks 16.20 uur probeerden twee minderjarige dames, van 15 en 12 jaar afkomstig uit Culemborg en Tiel, zonder te betalen de winkel te verlaten. Een oplettende beveiligingsmedewerker zag artikelen in de tas van de verdachte die niet afgerekend waren. De politie heeft de ouders van de dievegges op de hoogte gesteld.

Om 20.20 uur werd de politie nogmaals ingeschakeld vanwege een poging tot winkeldiefstal. Ditmaal betrof het een 24-jarige vrouw uit Madrid die met haar 16-jarige jarige partner in crime uit Nieuwegein, probeerde goederen te stelen. Tegen de Madrileense vrouw is een proces-verbaal opgemaakt, van de minderjarige partner zijn de ouders op de hoogte gesteld.

Vervoerscontrole

UTRECHT - De politie hield donderdagmiddag en avond 27 maart samen met medewerkers van vervoersbedrijf Connexxion een controle bij de tramhalte aan de Graadt van Roggenweg.

Veel mensen namen het risico om zonder geldig rijbewijs mee te reizen, want er werden 179 personen aangehouden die geen geldig plaatsbewijs hadden. Daarnaast hield de politie zeven personen aan die zich niet konden identificeren na een overtreding en zes personen voor eerder opgelegde boetes en gevangenisstraffen. Eén persoon had nog 60 dagen hechtenis tegoed. Hij is ingesloten.

Deze actie zal in de toekomst worden herhaald.