Politie Drenthe

Hennepkwekerijen ontmanteld

Beilen, 29-03-2008 o De politie ontdekte vrijdagmiddag in twee woningen aan de Schoolstraat en de Hekstraat in Beilen hennepkwekerijen met in totaal ruim 650 planten. De woningen grenzen met de tuinen aan elkaar en worden bewoond door leden van één familie. Vijf verdachten zijn aangehouden. Vier van hen zitten nog vast.

De politie stelde een onderzoek in omdat er in de omgeving een sterke wietlucht was geroken. In de woning aan de Schoolstraat bevonden zich twee kweekruimten met 217 hennepplanten in potten en 207 net geoogste planten. Verder trof de politie veel restafval aan van eerdere oogsten. In de woning aan de Hekstraat bevond zich één kweekruimte met 231 hennepplanten. Ook in deze woning lag veel restafval van eerdere oogsten.

De elektriciteit voor beide kwekerijen kwam via een illegale aftakking in de woning aan de Schoolstraat. De meter werd door medewerkers van het elektriciteitsbedrijf verwijderd. Beide kwekerijen werden ontmanteld en alle aangetroffen planten en spullen zijn afgevoerd.

Vier verdachten nog vast

Aangehouden werden vier bewoners van de woningen, te weten een 49 jr. man en zijn 47 jr. vrouw en hun twee zoons van 20 en 23 jr. Zij zitten nog vast voor nader onderzoek. Een vijfde verdachte uit Rossum die zich ook in één van de woningen bevond, is na zijn aanhouding weer in vrijheid gesteld omdat hij daar op visite was en niet is gebleken dat hij iets met de kwekerijen te maken heeft gehad. (08-122981)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280