Politie Zeeland


---


O-613-2008 Controleactie 'In Goes Uit'
Tussen vrijdag 21.30 en zaterdag 04.30 uur werd door de Zeeuwse politie een controleactie gehouden in Goes.
Doel van deze controle 'In Goes Uit', waarvan er nog meer zullen volgen, is het veiligheidsgevoel van het (uitgaans)publiek te vergroten. In totaal werden 145 voertuigen gecontroleerd en van alle bestuurders werd een blaastest afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken en kregeneen blaastest afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een rijverbod, een derde bestuurder was in het bezit van 0,8 gram cocaïne en kreeg een boete van E 100,-. Er werd 1 illegale vreemdeling aangehouden, hij werd overgebracht naar Torentijd. Twee personenauto's werden buiten gebruik gesteld en aan het bureau geplaatst, de ene bestuurder had openstaande boetes van in totaal E 140,63, de andere bestuurder bleek niet verzekerd. Een bestuurster met eveneens openstaande boetes van in totaal E 198,- werd aangehouden, zij heeft gelijk betaald. Verder werden nog 7 bekeuringen uitgeschreven voor het zich niet kunnen identificeren; 1 voor een gladde band; 1 voor een ongeldig rijbewijs; 4 voor een defecte koplamp en 1 voor een lekke uitlaat. Tot slot werd op de Beestenmarkt nog een personenauto gecontroleerd waarin zich een 24-jarige Vlissinger bevond die nog voor E 250,- aan openstaande boetes had. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij de aanwezige agenten beledigde, maar uiteindelijk het bedrag wel betaalde.

W-614-2008 Inbraak in horecabedrijf, Zoutelande
Vrijdag tussen 02.00 en 16.00 uur werd ingebroken in een horecabedrijf in de Timmermanstraat in Zoutelande.
Enkele gokkasten, het biljart en de fooienpot werden opengebroken, hieruit werd een onbekend geldbedrag weggenomen. Ook werden ongeveer 15 sloffen sigaretten en shag, met een totale waarde van enkele honderden euro's, gestolen.

W-615-2008 Aanrijding in Vlissingen
Op de Sloeweg in Vlissingen kwamen zaterdag om 00.20 uur twee personenauto's met elkaar in botsing.
Beide bestuurders reden achter elkaar over de Sloeweg in de richting van de A58 en wilden op de kruising Sloeweg / A58 linksaf slaan in de richting van de Bermweg. Op de kruising moest de voorste bestuurder, een 54-jarige man uit Oost-Souburg remmen voor het rode licht. De achter hem rijdende andere automobilist, een 23-jarige man uit Roosendaal kon niet tijdig stoppen en er volgde een aanrijding. Een 26-jarige vrouw uit Oost-Souburg die bij de 23-jarige in de auto zat liep licht letsel op, zij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Beide bestuurders moesten blazen, de 23-jarige man bleek meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Z-616-2008 Aanrijding in Sas van Gent
Op de Westkade in Sas van Gent gebeurde vrijdag om 20.20 uur een aanrijding
Een 50-jarige, uit de gemeente Terneuzen afkomstige, bestuurder van een bedrijfsauto met aanhangwagen reed over de Westkade, komende uit de richting van Zelzate. Hij kon niet tijdig stoppen toen twee voor hem rijdende automobilisten voor het overige verkeer moesten afremmen. De 50-jarige botste tegen de auto van een 22-jarige man uit Zelzate die op zijn beurt tegen de auto van een 60-jarige plaatsgenote reed. Alle drie de voertuigen raakten beschadigd. Een blaastest wees uit dat de 50-jarige man ongeveer 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.