Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 29-03-2008

Fiets op snelweg

ZWINDEREN Op de A37 bij Zwinderen reden vrijdagavond tegen 19.45 uur twee personenautos over een op de weg liggende fiets. Beide autos raakten daarbij aan de voorkant beschadigd. De politie vermoedt dat de fiets van een fietsendrager of aanhanger is gevallen. Via het frame- en slotnummer in de fiets probeert de politie de eigenaar op te sporen. (08-123103)

Aanrijding met gewonden door negeren rood verkeerslicht

GIETEN Een 27 jr. automobilist uit Westerbork veroorzaakte vrijdagavond op de kruising van de N34 met de Asserstraat in Gieten een aanrijding. De man negeerde met zijn bestelauto een rood verkeerslicht. Bij de aanrijding die volgde raakten drie personen gewond. Ze zijn met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De bestelauto reed over de N34 en stopte niet voor het rode verkeerslicht. Op dat moment reed vanaf de Asserstraat een personenauto, bestuurd door een 20 jr. inwoner van Eext, bij groen licht de kruising op. De bestelauto ramde de personenauto in de flank. De aangereden auto tolde rond en botste weer tegen een personenauto, bestuurd door een 47 jr. vrouw uit Gieten, die vanaf de andere kant de kruising op reed. In de auto van de man uit Eext zaten drie passagiers. Ze raakten gewond. Het zijn een 19 jr. vrouw uit Gieten, een 15 jr. meisje uit Annen en een 23 jr. man uit Eext. Alle drie de bestuurders bleven ongedeerd. De brandweer assisteerde bij het uit de auto halen van twee gewonden. (08-123153)

Alcohol in het verkeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in Drenthe vijf bestuurders aan voor het rijden onder invloed. Drie van hen zijn beginnend bestuurder.

ASSEN Op de Thorbeckelaan in Assen hield de politie een 27 jr. bromfietsbestuurder uit die plaats aan. De man had gedronken (0,45 promille). Omdat hij valt onder de categorie beginnend bestuurder maakt de politie proces-verbaal op. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

MEPPEL Op de Kromme Elleboog reed een 18 jr. automobilist uit die plaats met een alcoholgehalte van 0,25 promille. Ook hij is beginnend bestuurder en werd daarom aangehouden. Met een rijverbod van een uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is hij weer in vrijheid gesteld.

Een 24 jr. inwoner van Nijeveen is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie controleerde deze beginnend bestuurder in zijn auto op de Voorstraat in Meppel. De hoogte van het bij hem vastgestelde alcoholgehalte (1,4 promille) was reden zijn rijbewijs in te vorderen.

HOOGEVEEN Op de Duivenslagstraat in Hoogeveen hield de politie een 29 jr. inwoner van die plaats aan. De man reed in een auto met een alcoholgehalte van 1 promille. Met een rijverbod van vier uur is hij na weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

EMMEN Op de Kerkhoflaan in Emmen liep een 23 jr. inwoner van Schoonebeek tegen de lamp. Hij werd daar door de politie gecontroleerd en daarbij bleek dat hij gedronken had (1 promille). Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ook niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De politie maakt voor beide zaken proces-verbaal op. Met een rijverbod van vier uur is hij weer in vrijheid gesteld.

Politie controleert het verkeer

HOOGEVEEN Vrijdagavond bekeurde de politie bij een aantal verkeerscontroles in Hoogeveen tien fietsers en één bromfietser die reden zonder juiste verlichting, op het zebrabad of niet stopten voor een rood verkeerslicht. Verder vijf automobilisten die niet handsfree belden, zes automobilisten die geen autogordel droegen en één automobilist die met 117 km per uur langs de werkzaamheden op de A28 reed waar maar 90 is toegestaan. Hij kreeg direct een boete van 162,-.

ASSEN Ook in Assen controleerde de politie het verkeer. Daarbij zijn vrijdag op verschillende wegen negen weggebruikers bekeurd. Drie keer voor het niet handsfree bellen, twee keer voor verkeerde verlichting, twee keer voor foutief parkeren en twee keer voor het niet volgen van een verplichte rijrichting. Vrijdagmorgen tussen 06.30 en 08.30 werd is Assen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Van de 376 bestuurders die een blaastest hebben afgelegd had niemand teveel gedronken.

Auto gestolen

ASSEN Vanaf een parkeerplaats aan de Weverstraat in Assen is vrijdagavond tussen 21.00 en 23.30 uur een groene Mercedes Benz uit 1973 gestolen. De 50 jr. eigenaar uit Assen deed aangifte. (08-123152)

Politie onderzoekt mishandeling

MEPPEL De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 29 jr. taxichauffeur uit Staphorst. De man is in de nacht van vrijdag op zaterdag mishandeld op de Groenmarkt in Meppel. Hij moest zich met o.a. een gebroken neus laten behandelen op de huisartsenpost. Bij de dader zou het gaan om een jongen met een witte trui met capuchon. De aanleiding is nog niet bekend. (08-123187)

Brand in woning

NIEUW AMSTERDAM Vrijdagmiddag bluste de brandweer een binnenbrand in een woning aan de Greind in Nieuw Amsterdam. De brand ontstond op de slaapkamer van één van de kinderen. De politie houdt er rekening mee dat dit is ontstaan door het spelen met lucifers. De bovenverdieping brandde deels uit. De brandweer kon voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de rest van de woning. Er vielen geen gewonden. (08-123069)

Hennepkwekerijen

BEILEN In twee woningen in Beilen zijn vrijdagmiddag twee hennepkwekerijen ontmanteld. Zie voor meer informatie het bericht op de homepage.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280